Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2008

Dátum: 21.12.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 15. decembra do 21. decembra 2008 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1803 udalostí. Medzi nimi bolo aj 198 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky zo strany motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zaznamenali hliadky MsP 603. Na vyhradených parkovacích miestach určených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo 23 motoristov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest odstavilo a zaparkovalo svoje vozidlá 95 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného priadku zistili počas týždňa mestskí policajti 59 priestupkov. Na telefonáty občanov, v ktorých upozorňovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali 16 krát. Nepoctivcom predávajúcim bez povolenia príslušných mestských častí „klepli“ hliadky mestskej polície po prstoch 10 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 180 prípadov, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých plochách – 158 zistení. Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v sledovanom týždni sa v zóne s dopravným obmedzením stalo 277 priestupkov. V rozpore s platným všeobecne záväzným nariadením zakazujúcim používanie zábavnej pyrotechniky na verejných priestranstvách mimo určeného času túto si vyskúšalo 9 priestupcov.

Najviac priestupkov sa stalo na Saratovskej ulici a to 48. Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili 505 krát a vozidlá priestupcov skončili na parkoviskách odťahovacích služieb 169 krát.

Zapáčili sa mu veci vystavené vo výklade

V Devínskej Novej Vsi skončil v rukách hliadky mestskej polície a neskôr na príslušnom policajnom oddelení istý muž, ktorý v sobotu nadránom na Eisnerovej ulici rozbíjal výklad jednej predajne. Muža si hliadka všimla a vzápätí aj zadržala. Pochopiteľne zvyšok noci strávil tento muž na policajnom oddelení, kde vysvetľoval, čo ho k rozbíjaniu výkladu viedlo a či náhodou tovarom z predajne nechcel prekvapiť niekoho blízkeho pod vianočným stromčekom. Vianočné sviatky si aj vďaka tomuto poriadne pokazil.

Usilovne prehľadávali budovu

33 a o rok starší Bratislavčania sa v nedeľu krátko pred piatou hodinou rannou pozreli do útrob jedného domu na Laurinskej ulici. Podarilo sa im prekonať vchodové dvere a v šatni robotníkov neskôr pootvárali ich skrinky a porozhadzovali veci. Ďalej sa však nedostali, pretože po telefonáte na Okrskovú stanicu MsP v Starom Meste okamžite zasiahli najbližšie hliadky. Tie oboch zlodejov priamo pri čine zadržali a odovzdali na ďalšie doriešenie príslušníkom policajného zboru.

Prenosný počítač aj s dokladmi zabudol na ulici

Roztržitý Nemec pracujúci v našom meste vo štvrtok ráno pri nastupovaní do vozidla na Bakošovej ulici v Lamači zabudol na svoju tašku v ktorej mal prenosný počítač, osobné doklady, ako aj kreditné karty. Veci nechal na ceste pri aute a ponáhľal sa za svojimi pracovnými povinnosťami. Okrskár mestskej polície slúžiaci v Lamači si našťastie tieto veci pri ceste všimol. Navštívenky vo vnútri tašky prezradili, komu táto patrí. Telefonicky sa mu podarilo skontaktovať s roztržitým pánom a ten si zabudnuté veci ešte v ten deň prevzal na  stanici mestskej polície v Dúbravke.

Pneumatiky z auta našťastie neukradli

Sviatky vďaka zlodejom mohol mať poriadne pokazené  aj majiteľ auta, ktorý ho zaparkoval na Kostlivého ulici v Ružinove. Toto auto sa zapáčilo zatiaľ neznámym zlodejom. Tí sa v nedeľu nadránom pustili do demontáže kolies vozidla, našťastie ich aktivitu si všimla istá pani. Nezaváhala a na neznámych telefonicky upozornila stanicu mestskej polície v Ružinove. Zlodejom sa do príchodu  hliadky podarilo z vozidla demontovať dve kolesá, ďalšie dve mali už pripravené na demontáž. Ako sa vyjadril majiteľ auta, jeho „zobutím“ by mu vznikla škoda za vyše 16 000 korún.

Malá čivava útok psov neprežila

Malá čivava, ktorú venčila pred vchodom do domu na Martinengovej ulici dcéra 46-ročnej Bratislavčanky, útok dvoch veľkých psov v sobotu popoludní neprežila. Počas venčenia čivavu napadla dvojica síbírskych haskov a psíkovi útokom spôsobili smrteľné zranenia. K útočiacim psom, s ktorými bola na prechádzke matka 33-ročného Bratislavčana sa prihlásil sám ich majiteľ. Nakoľko poškodenej vznikla uhynutím čivavy škoda takmer 20 000 korún, tá na majiteľa útočných psov podala trestné oznámenie. Prípad preto preverujú ďalej príslušníci policajného zboru.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.12.2008 / 22.12.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.