Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2009

Dátum: 23.11.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 16. novembra do 22. novembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2223 udalostí. Medzi nimi bolo aj 211 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili jednotlivé hliadky 1397. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia zaparkovať tu zanechalo svoje vozidlá 11 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky MsP počas týždňa 18 priestupkov. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 15 krát. Majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov „prispeli“ do zásahov mestských policajtov 37 krát.

Značne zastúpenými porušovaniami všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 200 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 98 prípadov. Fajčiari fajčiac cigarety na zastávkach mestskej hromadnej dopravy v rozpore s ustanoveniami zákona na ochranu nefajčiarov tento porušili 73 krát.

Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 48 vodičov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 17 predávajúcich a v stanovených záverečných hodinách svoje prevádzky neuzatvorilo sedem prevádzkárov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Viedenskej ceste a to 70. Blokovacie zariadenia si na kolesách nesprávne stojacich vozidiel našlo 636 vodičov a 118 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Na Zátiší mali týrať psov

V piatok podľa telefonického oznamu mali neznámi páchatelia týrať psov v garážach na Zátiší. Jedna z hliadok mestskej polície tento oznam okamžite preverila a v tejto lokalite našla skutočne jedného zraneného psa. Ako sa však vyjadrila jeho majiteľka – bezdomovkyňa obývajúca opustené garáže, jej psík sa vybral niekde na prechádzku a cestou sa porezal na labke. Čiže o týraní nemohlo byť reči.

Laserová show a nízka oblačnosť spôsobili paniku

V nedeľu pre zmenu iný telefonát krátko po 22.00 hod. nasmeroval jednu hliadku mestskej polície na bratislavský hrad. Mal tu zúriť požiar. Nízka oblačnosť a  laserové efekty z jednej diskotéky, ktoré  chumáče hmly neprirodzene zafarbovali skutočne navodzovali dojem, že na hrade horí. Našťastie tomu tak nebolo.

Z ulice rovno do nemocnice

V sobotu krátko pred 07.00 hod. na ulici Svornosti v Podunajských Biskupiciach podľa telefonického oznámenia mal ležať na zemi neďaleko čerpacej stanice neznámy muž. Možno niekomu pripadal, že je pod vplyvom alkoholu, avšak neznámy potreboval lekársku pomoc. Nepravidelne dýchal, preto hliadka k neznámemu privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári 29-ročného Bratislavčana so zdravotnými problémami previezli na ošetrenie do nemocnice.

V nemocničnom zariadení skončil aj ďalší muž. Toho taktiež v sobotu krátko po polnoci mali vraj na Trenčianskej ulici napadnúť neznámi útočníci. Zranenia, ktoré mu spôsobili si vyžiadali jeho lekárske ošetrenie a čo útoku  predchádzalo, to zisťujú príslušníci policajného zboru.

Ukradnuté BMW parkovalo v Novom Meste

Pred časom v Bratislave nedobrovoľne zmenilo svojho majiteľa osobné motorové vozidlo BMW. Toto auto našla hliadka mestskej polície zaparkované v utorok predpoludním na Sibírskej ulici a o tejto skutočnosti okamžite informovali príslušné pracoviská policajného zboru.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.11.2009 / 24.11.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.