Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2010

Dátum: 31.08.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 23. augusta do 29. augusta 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1906 udalostí. Medzi nimi bolo aj 245 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť priestupky motoristov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili a riešili hliadky mestskej polície 1166.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili v sledovanom týždni mestskí policajti 66 prípadov. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 6 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov prispeli do zásahov hliadok MsP 33 krát.

Značná časť porušení všeobecne záväzných nariadení sa týkala aj čistoty a poriadku a v tomto smere zistili hliadky 116 priestupkov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk riešili v 17 prípadoch.

Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 5 tiežpredajcov a 11 prípadov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 33 motoristov. V pešej zóne zistili hliadky 9 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 114 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 11 krát.

Na príslušné úrady jednotlivé OS MsP nahlásili 15 starých vozidiel a fajčiari čakajúc na zastávkach svoj spoj mestskej hromadnej dopravy so zapálenou cigaretou zákon na ochranu nefajčiarov porušili 24 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 48. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 510 motoristov a 117 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Chcel spestriť kultúrny program na dožinkách?

Vajnorské dožinky oživil ešte v piatok popoludní svojím vystúpením 54-ročný Bratislavčan. Ten sa začal postupne na Roľníckej ulici obnažovať a medzi účinkujúcimi a účastníkmi kultúrneho programu takto tancoval, pričom guráž si dodával dúškami vodky, ktorú konzumoval priamo zo sklenenej fľaše. Tanečník ledva stál na vlastných nohách a hrozilo, že pri strate stability a páde na zem mohol črepinami z fľaše niekoho poraniť. Doklady totožnosti pri sebe tanečník nemal, preto ho hliadka mestskej polície predviedla na svoju stanicu  kde bolo zistené o koho vôbec ide.

Výtržník skončil s putami na rukách

Do svojej kože sa akosi nevedel vpratať v piatok popoludní pred pohostinstvom na Opletalovej ulici v Devínskej Novej Vsi neznámy muž. Priamo pred pohostinstvom tento nadávkami urážal okoloidúcich a chcel sa silou mocou s okoloidúcimi biť. Keď neuspel na ulici pobral sa do pohostinstva, kde vo svojich výpadoch ďalej pokračoval. Neskrotol ani po príchode hliadky mestskej polície a tej odmietol preukázať svoju totožnosť. Začal byť ešte agresívnejší, preto  boli voči nemu použité donucovacie prostriedky a na jeho rukách zacvakli policajné putá. 37-ročného Bratislavčana následne policajti predviedli na policajné oddelenie v Devínskej Novej Vsi.

Stratené deti ich rodičia nakoniec našli

V Devínskej Novej Vsi býva 8-ročný chlapec, ktorý sa sem presťahoval s rodičmi pred niekoľkými mesiacmi z Banskej Bystrice. A práve on sa postaral o krušné chvíle svojím rodičom. Malý školák sa vybral v piatok sám spoznávať okolie svojho nového domova. Dostal sa do Dúbravky, no popoludní pri vystúpení z autobusu na Švantnerovej ulici  už ďalej nevedel, ako sa má domov dostať. Zmäteného chlapca si všimla hliadka mestskej polície. Školáčik nevedel kde a na akej ulici býva, no našťastie sa podarilo zistiť mená jeho rodičov. Tí boli následne telefonicky kontaktovaní a v priebehu niekoľkých minút si na dúbravskej stanici matka svojho syna prevzala.

Podobne dopadlo aj ďalšie dieťa 10-ročná Dominika tráviaca prázdniny u svojej babičky v Petržalke. Tá sa stratila na Tematínskej ulici. Po dcéru si na stanicu mestskej polície prišla neskôr je zúfalá matka.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.8.2010 / 31.8.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.