Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2016

Dátum: 03.01.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 26. decembra 2016 do 1. januára 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 586 udalostí. Medzi nimi bolo aj 235 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 269. K zraneným ľuďom mestskí policajti 7 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade k požiaru príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 19 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v štyroch prípadoch.

Jeden priestupok sa týkal nepovoleného ambulantného predaja a desať nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo deväť ľudí a prípady obťažovania zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili mestskí policajti 5 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 5 krát a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v dvoch prípadoch.

Občania najčastejšie oznamovali používanie zábavnej pyrotechniky

Počas silvestrovskej noci operační pracovníci mestskej polície v Bratislave na čísle 159 prijali 266 telefonátov. Ďalších 111 telefonátov smerovalo na jednotlivé okrskové stanice mestskej polície v hlavnom meste. 171 oznamov sa týkalo používania zábavnej pyrotechniky, pričom najčastejšie občania telefonovali z okresov Bratislava V a IV. Operátori čísla skráteného volania mestskej polície 159 vybavia bežne počas nočnej služby 50 až 60 telefonátov.

Každý takýto telefonát bol zo strany mestskej polície preverený. Nie vždy sa však podarilo priestupky zákazu používania pyrotechniky spoľahlivo zistiť, pretože od nahlásenia udalosti hliadkam v teréne uplynul istý čas a po príchode na miesto sa priestupca už na ňom nenachádzal. I napriek tomu hliadky mestskej polície riešili niekoľko prípadov používania zábavnej pyrotechniky maloletými osobami, prípadne v Starom Meste dospelými osobami aj v blokovom konaní.

Pokojný Silvester v Starom Meste

V samotnom bratislavskom Starom Meste, kde prebiehala silvestrovská oslava mimoriadne udalosti mestská polícia nezaznamenala. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície  privolávali zdravotníkov krátko pred polnocou na Laurinskú ulicu k alkoholom intoxikovanej osobe a krátko po polnoci po telefonáte z mestskej polície zdravotníci smerovali na Rázusovo nábrežie, kde lekárske ošetrenie potreboval Bratislavčan, ktorý si vyvrtol členok. V Petržalke krátko pred jednou hodinou hliadka mestskej polície na Kopčianskej ulici spozorovala horiace kontajnery. Na miesto boli privolaní hasiči a tí požiar zlikvidovali.

 

 

 

        

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.1.2017 / 4.1.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.