Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2020

Dátum: 07.12.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2020

Dozviete sa, čo sme riešili v uplynulom týždni a aj niečo o našej spolupráci. 

V týždni od 30. novembra do 06. decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1703 udalostí. Medzi nimi bolo aj 321 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1238. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 1 prípade s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 23 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 7 priestupkov proti verejnému poriadku. V 9 prípadoch mestskí policajti zistili neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk, 1 prípad skladovania stavebného materiálu bez povolenia a 1 nepovolenú skládku.  Až 47 prípadov zaznamenali v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Porušenia zákona na ochranu nefajčiarov zaznamenali u 7 ľudí a 1 prípad požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Za obťažovanie osôb riešili 2 ľudí, za nepovolenú pouličnú aktivitu 1 priestupcu. 2 majitelia psov porušil podmienky držania psov.  Ďalej riešili 2 priestupky proti majetku, 1 priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 7 vrakov motorových vozidiel a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 705 prípadoch a  34 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Čmelíkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 147 prípadov.

 

Spolupráca s príslušníkmi HaZZ

V utorok popoludní  bol nahlásený požiar na konci Karlovej Vsi neďaleko obratiska električiek. Zásahové vozidlá v tomto prípade stáli v neprehľadnej zákrute v blízkosti miesta udalosti a príslušníci MsP  dohliadali na to, aby nedochádzalo k narušeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky.  Požiar si našťastie nevyžiadal žiadne zranenia ani obete na ľudských životoch.

 

Pomáhali sme aj záchranárom

Tých príslušníci MsP volali k zraneným ľuďom, napríklad v utorok popoludní na Poštovú ulicu, na ktorej ležal zranený muž. O deň neskôr, taktiež popoludní, si ich výjazd na Rádiovú ulicu v Trnávke vyžiadal zdravotný stav neznámej ženy, ktorá spadla na chodníku. V oboch prípadoch pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci pacientov následne previezli na ošetrenie do najbližších zdravotníckych zariadení.

 

Záchranárov sme nemuseli volať na Krížnu ulicu

V stredu krátko pred polnocou sa na príslušníkov MsP obrátila  s prosbou o pomoc pani, ktorá sa stará o staršiu susedku. Táto v byte spadla z postele. Suseda si s babičkou nevedela poradiť, nedokázala ju jednoducho nadvihnúť. O to sa postarali až naši policajti a uložili ju späť do postele.

 

 

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.12.2020 / 8.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.