Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deti zo Žiaru nad Hronom sa túlali samy bratislavskými nočnými ulicami (zásahy hliadok 25. – 31. októbra)

Dátum: 03.11.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Deti zo Žiaru nad Hronom sa túlali samy bratislavskými nočnými ulicami (zásahy hliadok 25. – 31. októbra)

V týždni od 25. do 31. októbra sa mestskí policajti postarali o maloleté deti potulujúce sa v noci bez dozoru ulicami Petržalky. Opäť sme riešili prípad cudzincov bez dokladov a k poškodeným stromom sme privolávali bratislavských hasičov. 

Najviac zastúpenými porušeniami v uplynulom týždni boli tie spáchané na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Hliadky mestskej polície ich riešili celkom 820. V značnej miere evidujeme aj priestupky na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, v 9 prípadoch porušenia v súvislosti s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejných priestranstvách, ale aj priestupky spáchané nerešpektovaním zákazu vjazdu s bicyklom.

Viackrát sa mestskí policajti v uliciach mesta stretli aj s neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk, ktorý zadokumentovali a odstúpili príslušnému miestnemu úradu. V 7 prípadoch sme riešili priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Vrakov vozidiel, ktoré hliadky mestskej polície počas týždňa zistili bolo celkom 10.

Najviac porušení v minulom týždni evidujeme z Bajkalskej ulice, zistili sme ich tam celkom 36. Spolupráca so záchrannými zložkami bola opäť ukážková, v 7 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 1 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

Cudzinci bez dokladov tentokrát v Petržalke

Už druhýkrát počas októbra, tentokrát uplynulý piatok, zastavili naši kolegovia z Okresného veliteľstva Bratislava V na území Bratislavy cudzincov bez dokladov. V tomto prípade sa na Slovensko dostali pravdepodobne lesnou cestičkou z Rakúska. Petržalskí kolegovia privolali na miesto hliadku cudzineckej polície, ktorá si troch mužov prevzala.

250949215_1990471764446766_876943258682768673_n_(Vlastné)_1 Cuzdinci skončili v rukách cudzineckej polície. Foto: Mestská polícia Bratislava

Chceli vidieť Dunaj

V nedeľu, krátko pred polnocou, si petržalská hliadka mestskej polície na Jungmanovej ulici všimla osoby nižšieho vzrastu kráčajúce po ceste. Policajti počas rozhovoru s nimi zistili, že sa jedná o maloleté osoby, vo veku 12 a 13 rokov, bez prítomnosti zákonného zástupcu. Deti pochádzali zo Žiaru nad Hronom a ako uviedli, z domu odišli ešte ráno bez vedomia svojich rodičov. Do Bratislavy sa vraj len prišli pozrieť na Dunaj. Pricestovali údajne vlakom bez zakúpeného cestovného lístka, bez peňazí, telefónu, či akýchkoľvek dokladov.

Hliadka sa ihneď spojila s kolegami z Mestskej polície Žiar nad Hronom. Tí sa po ozrejmení situácie vybrali priamo za rodičmi detí, ktorí netušili, kde sa ich ratolesti od rána nachádzajú. Nakoľko sa nočné teploty pohybovali skutočne nízko, policajti chlapca a dievča zobrali na veliteľstvo mestskej polície v Petržalke, kde dostali teplý čaj a ovocie. Tu počkali na príchod pracovníčky sociálnej kurately, ktorá vec začala riešiť vo svojej kompetencii.

deti_(Vlastné) Deti sa prišli do Bratislavy pozrieť na Dunaj, ich rodičia o tom však nevedeli. Foto: Mestská polícia Bratislava

Bobor neodolal stromom pri Chorvátskom ramene

Hneď v úvode týždňa, v pondelok, sme prostredníctvom linky 159 prijali oznam, že pri Chorvátskom ramene sa majú nachádzať poškodené dreviny a hrozí nebezpečenstvo ich pádu. Po príjazde na miesto na mestských policajtov z Petržalky čakali stromy obhryzené bobrom. Dreviny preto zadokumentovali, vyrozumeli operačné stredisko mestskej polície, ktorého operátor na miesto poslal petržalských hasičov. Mestskí policajti zároveň danú časť chodníka uzavreli, aby bolo možné bezpečne poškodené dreviny spíliť.

strom_1_(Vlastné) Strom poznačený rezákmi bobra. Foto: Mestská polícia Bratislava

Mestskí policajti pomáhajú aj mimo služby

Kolegovia Michal, Erik a Štefan sa v nedeľu vo večerných hodinách po službe, v rámci osobného voľna, pridali k Pohotovostnému pátraciemu tímu a Krízovému intervenčnému tímu, ktorého členovia prepátravali niektoré oblasti mesta za účelom nájdenia osoby, ktorá sa už niekoľko dní neozvala svojej rodine. Pri hľadaní im pomáhala aj termovízna technika. Aj napriek tomu, že urobili všetko čo bolo v ich silách, hľadanú osobu sa na vytypovaných miestach, žiaľ, nepodarilo nájsť. Táto skúsenosť však zároveň dokazuje, že v radoch mestskej polície sú ľudia so skutočným odhodlaním a túžbou pomáhať nielen v rámci práce, ale i mimo nej.

248678143_4742832085762543_2012062125766728706_n_(Vlastné) Mestskí policajti pomáhali s pátraním po osobe až do nočných hodín. Foto: Pohotovostný pátrací tím

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.