Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dohliadali sme na bezproblémový priebeh cyklistickej súťaže (zásahy hliadok 16.8. - 22.8.2021)

VIDEO Facebook
Dátum: 25.08.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Dohliadali sme na bezproblémový priebeh cyklistickej súťaže (zásahy hliadok 16.8. - 22.8.2021)

Počas uplynulého týždňa mestskí policajti poskytovali prvú pomoc dvom mužom so zdravotnými problémami. Posvietili si aj na priestory starých šácht a pivníc na Pražskej ulici.

Mestskí policajti riešili v uplynulom týždni v uliciach hlavného mesta celkom 1303 udalostí. Oblasť dopravy sa ukázala ako tá najpriestupkovejšia. Prevládali taktiež porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ale aj priestupky proti verejnému poriadku. Viackrát sme sa zaoberali aj prípadmi, kedy ľudia konzumovali alkohol na verejnosti, obťažovaním okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb, ale napríklad aj priestupkami týkajúcimi sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín v podnikoch.

V minulotýždňovej štatistike sa objavujú aj priestupky ako napríklad užívanie verejného priestranstva bez povolenia, fajčenie na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ale aj ignorovanie povinností, ktoré by si mali plniť majitelia psov počas venčenia svojich miláčikov. Príslušným úradom sme nahlasovali 5 starých vozidiel a rovnaký počet skládok.

S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci mestskí policajti spolupracovali 3-krát a so Slobodou zvierat raz. Najčastejšie boli hliadky vysielané na Starohájsku ulicu v Petržalke, odkiaľ evidujeme celkom 44 prípadov porušení.

Poskytovali sme prvú pomoc

V piatok, krátko pred polnocou, bola jedna z dúbravských hliadok mestskej polície vyslaná na Homolovu ulicu, kde mal ležať bezvládny muž. Mestskí policajti sa na miesto dostavili v priebehu niekoľkých minút. Muž sa sťažoval na silné bolesti v hrudníku. Na prvý pohľad bolo zrejmé, že sa mu aj veľmi ťažko dýcha. Mestskí policajti mu okamžite poskytli prvú pomoc, uložili ho do stabilizovanej polohy a vyrozumeli rýchlu zdravotnú pomoc. Po vyšetrení EKG v sanitke zdravotnícky personál rozhodol o okamžitom prevoze pacienta do nemocnice.

Posádku rýchlej zdravotnej pomoci sme privolávali aj vo štvrtok podvečer k mužovi, ktorý ležal uprostred kruhového objazdu na Vrakunskej ceste. Krvácal z úst, bol badateľne v šoku a sťažoval sa na bolesť v oblasti ramena pri dýchaní. Aj v tomto prípade bola zranenému hliadkou mestskej polície poskytnutá prvá predlekárska pomoc. Privolaní zdravotníci sa oňho následne postarali.

Víkend patril cyklistom

Počas víkendových dní sa konala veľká športová udalosť - cyklistické preteky, ktorých trasa sa tiahla od Ružinova, cez Záhorie až po cieľovú pásku na Kamzíku. Úlohou mestských policajtov bolo dozerať na hladký priebeh podujatia, zabezpečovať nielen verejný poriadok, aj dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, aby nedošlo k žiadnym nebezpečným kolíziám, najmä stretom cyklistov s chodcami v lokalite Bratislavského lesoparku.

Podľa hlásení mestských policajtov, ktorí boli priamo v teréne, mali plné ruky práce. Návštevníkov lesoparku upozorňovali na prebiehajúce športové podujatie. Pripomínali im, že je potrebné, aby boli opatrní, správali sa ohľaduplne a aby rešpektovali pokyny polície.

cyklosúťaž_2 Hliadka mestskej polície v Bratislavskom lesoparku počas víkendového cyklopreteku. Foto: Mestská polícia Bratislava

Kolegyne a kolegovia z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie pomáhali Komunálnemu podniku Bratislava pri osádzaní mreží v šachtách a pivniciach na Pražskej ulici

Tie boli voľne prístupné a dovtedy predstavovali nebezpečie pre kohokoľvek, kto sa rozhodol do nich vstúpiť. Osadenie mreží na toto miesto bolo nutnosťou, keďže dochádzalo k viacerým kolíziám a nehodám medzi chodcami a vozidlami na frekventovanej Pražskej ulici. V časti priestorov žili aj dvaja ľudia bez domova, s ktorými opakovane a aj počas akcie pracoval mestský terénny tím a mimovládne organizácie s cieľom pomôcť im nájsť bezpečnejšie útočisko.

Bara_2  Policajná fenka belgického ovčiaka čakajúca na zahájenie akcie na Pražskej ulici. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.