Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

"Mastné" pokuty za neoprávnené parkovanie

Dátum: 11.02.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava

Problematika psov, taxislužby a fajčenie na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, aj týmto oblastiam sa v uplynulom týždni intenzívnejšie venovali mestskí policajti v druhom, štvrtom a piatom bratislavskom okrese.

Problematika psov, taxislužby a fajčenie na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, aj týmto oblastiam sa v uplynulom týždni intenzívnejšie venovali mestskí policajti v druhom, štvrtom a piatom bratislavskom okrese.
ZŤP
 
 
 

Dúbravskí policajti v rámci MČ Karlova Ves a Lamač v priebehu necelých dvoch hodín skontrolovali 15 majiteľov psov, pričom v 10 prípadoch bolo zistené porušenie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a príslušných všeobecne záväzných nariadení. Taxikári počas kontroly v spomínaných troch bratislavských okresoch taktiež neobstáli veľmi dobre, z 11 skontrolovaných taxikárov boli totiž zistené závady v 8 prípadoch, pričom tieto boli oznámené príslušnému správnemu orgánu na doriešenie. Policajti z Ružinova si posvietili aj na fajčiarov, ktorí nerešpektujú zákon o ochrane nefajčiarov. Z piatich zistených priestupkov bola v dvoch prípadoch uložená bloková pokuta a traja fajčiari boli riešení napomenutím.

Mestskí policajti sa však v rámci minulotýždňovej kontroly venovali aj problematike riešenia statickej dopravy, predovšetkým neoprávnenému parkovaniu na boxoch vyhradených pre zdravotne ťažko postihnutých občanov. „Značným problémom v Bratislave je neoprávnené parkovanie práve na týchto miestach. O tom svedčí aj 191 priestupkov, ktoré policajti zistili a riešili v tomto roku. V takýchto prípadoch ide o závažné dopravné priestupky a v blokovom konaní hrozí za ne pokuta do výšky 150 eur. Ani minulý týždeň v tomto smere nebol výnimkou a 20 vodičov dnes už vie, že tieto miesta správca komunikácie nevytvoril samoúčelne, ale majú slúžiť tým, pre koho sú určené, teda motoristom s rôznym zdravotným postihnutím,“ povedal vrch. kom. Ing. Ivan Lechner.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.2.2018 / 12.2.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.