Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 14. novembra do 20. novembra 2005

Na Námestí SNP opäť najviac priestupkov

Námestie SNP sa opäť „prepracovalo“ medzi najpriestupkovejšiu lokalitu hlavného mesta. V priebehu uplynulého týždňa hliadky MsP práve v týchto miestach zistili a riešili 69 rozličných priestupkov. Celkom sa ale do štatistiky mestskej polície dostalo za týždeň 1831 udalostí, pričom v 136 prípadoch hliadky preverovali informácie, v ktorých občania poukazovali na páchanie možnej trestnej činnosti, prípadne priestupkov. Po overení priamo na mieste hliadkami MsP sa ale tieto informácie ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými bolo ale 603 priestupkov, ktoré majú na svedomí vodiči nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách, ako aj 108 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest bez platného povolenia. Do oblasti porušovania verejného poriadku smerovalo 61 priestupkov, čistota a poriadok okolo nás sa stala ľahostajnou pre 260 priestupcov. 17 „tiežpredajcov“ predávalo svoj tovar na trhoviskách bez povolenia. Z trávnatých plôch si parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov urobilo138 vodičov, majitelia psov týždňovú štatistiku mestskej polície doplnili o 51 nových zistení.

V zóne s obmedzeným státím sa za týždeň stalo 142 priestupkov a v pešej zóne 51. Dúšok lacného čuča si na verejných priestranstvách doprialo 154 ľudí, vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a to 25 krát.

Na nesprávne parkovanie odtiahnutím motorového vozidla doplatilo 142 vodičov, blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky 386 krát.

Trúfal si na mladé dievča

V sobotu podvečer mala jedna z hliadok MsP prácu v nákupnom stredisku Avion Shoping Parku. Postaral sa o to 66-ročný Bratislavčan, ktorý v predajni bižutéria napadol o 50 rokov mladšiu predavačku. Tej sa fyzicky vyhrážal a sexuálne dievča obťažoval. Odvahu k tomu u zrejme dodal aj predtým skonzumovaný alkohol. Nakoľko vzniklo podozrenie, že svojím konaním sa mohol dopustiť tento pán trestného činu, prípad na doriešenie prevzali príslušníci policajného zboru.

V Peugeote prevážali marihuanu

V ten istý deň o niekoľko hodín neskôr v súčinnosti s hliadkou policajného zboru na základe telefonického oznámenia od občanov kontrolovala  hliadka MsP štyroch mužov brázdiacich Vajnorskú ulicu v Peugeote s českými evidenčnými číslami. Pri kontrole našli policajti pri aute plastové vrecúško s neznámym obsahom. Vrecúško stihla osádka auta ešte pred zastavením vyhodiť na chodník mysliac si, že policajti si nič nevšimnú. No prerátali sa!. Až neskôr sa štvorica vyjadrila, že je to bola marihuana. Kde k nej prišli a aký mal byť jej ďalší osud neskôr vysvetľovali na policajnom oddelení.

Nebol to mestský autobus

V nedeľu modrý autobus značky Mercedes s írskymi evidenčnými číslami zaparkoval rovno v zákaze zastavenia pred zastávkou trolejbusov na Karpatskej ulici 45-ročný Ír. Tomu zrejme vôbec neprekážalo, že autobusom bránil plynulému prejazdu vozidiel bratislavskej mestskej hromadnej dopravy. Svoj priestupkov si uvedomil až po zaplatení blokovej pokuty a autobus radšej preparkoval na iné miesto.

Zranený pred dverami garáže

V Devínskej Novej Vsi na Bystrickej ulici zasahovala hliadka MsP v nedeľu popoludní. Pred jednou z garáži mal totiž ležať neznámy muž. Bola to pravda, lenže chlap nebol schopný hýbať sa. Nešťastne totiž spadol a poranil si koleno. Jeho ďalšia cesta preto viedla sanitkou na Kramáre, kde mu poranené koleno ošetrili.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.