Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 24. októbra do 30. októbra 2005

Nepoctivci na predaji nezarobili

Predovšetkým v závere posledného októbrového týždňa vyrazili na trhoviská a pred cintoríny ľudia, ktorí so zásadami poctivého ambulantného predaja, či dodržiavaním zásad trhového poriadku si ťažkú hlavu nerobili. Mnohí sa snažili kvetiny, či čečinu predávať bez patričného povolenia a práve na takýchto „tiežpredajcov“ svoju pozornosť venovali hliadky mestskej polície. Celkom zistili 35 podobných porušení.

Do štatistiky mestskej polície sa ale v priebehu týždňa dostalo 1892 prípadov. 137 krát preverovali mestskí policajti informácie, v ktorých oznamovatelia poukazovali na páchanie priestupkov, či možných trestných činov. Tieto oznámenia sa po preverení priamo v teréne ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými bolo ale 662 zistených priestupkov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj tri prípady neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest pre zdravotne postihnutých vodičov. Trávniky si na parkoviská svojvoľne zamenilo 128 vodičov, na vyhradené parkovacie miesta bez okolkov zaparkovalo vozidlá 103 motoristov, pravdaže bez patričného povolenia.

V oblasti porušovania verejného poriadku riešili jednotlivé hliadky 85 priestupkov,  čistota a poriadok bola ľahostajná pre 220 priestupcov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk upozorňovali správcov a majiteľov domov 30 krát, majitelia psov štatistiku v priebehu týždňa doplnili o 28 nových zistení. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 127 priestupkov a v pešej zóne 55. Pivári si dúšok perlivého moku na verejných priestranstvách v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami dopriali v 139 prípadoch, žobráci dali o sebe vedieť 40 krát. Na nedostatok práce sa vonkoncom nemohli sťažovať ani pracovníci odťahovacej služby, ktorí odtiahli z bratislavských ciest 239 vozidiel. 349 motoristov si našlo na kolesách svojich vozidiel nasadené blokovacie zariadenie. Najviac priestupkov v priebehu týždňa a to 59 sa stalo na Vajnorskej ulici.  

Pes sa stratil v tme petržalského sídliska

Petržalčania v pondelok hneď ráno požiadali mestskú políciu o pomoc na Furdekovej ulici. Podľa telefonátu sa tu mal pohybovať pes bez pána a náhubku a ten mal ohrozovať nič netušiacich ľudí. Hoci hliadka, ktorá v tom čase bola len o niekoľko ulíc ďalej sa na opisované miesta presunula v priebehu niekoľkých minút, psa, ktorý by ohrozoval ľudí už nenašla.    

Starček skolaboval na chodníku

Taktiež v pondelok krátko po desiatej hodine predpoludním na Teplickej ulici náhle odpadol postarší muž vracajúci sa domov s plnými nákupnými taškami. Starého pána na zemi našťastie spozorovala okoloidúca hliadka mestskej polície. Tá okamžite zastavila a neznámemu poskytla prvú predlekársku pomoc. Muž sa ale sťažoval na pretrvávajúce bolesti v srdcovej oblasti, preto sa mestskí policajti spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí na miesto dorazili ani nie o dve minúty a pacienta so srdcovými ťažkosťami s húkajúcim majákom previezli na ošetrenie do nemocnice na Kramároch.    

Chceli sa odviezť?

V utorok krátko pred ôsmou hodinou večernou traja opilci značne skomplikovali odchod z OD LIDL na Račianskej ulici pre istú Bratislavčanku. Tí sa jej tlačili do auta a nie a nie ju pustiť domov. Majiteľka vozidla ale neprepadla panike, na mobilnom telefóne vyťukala tiesňové číslo mestskej polície a jej hliadka vzápätí zasiahla. Troch asociálov značne pod vplyvom alkoholu „umravnila“ a z miesta obťažovania vykázala.

Neukryl sa ani v kríkoch

V stredu jedna z hliadok mestskej polície riešila hneď ráno istého bezdomovca. Ten si po prebdenej noci urobil ležovisko v kríkoch na Hviezdoslavovom námestí. Dlho sa v novej spálni ale neohrial, pretože po príchode hliadky MsP musel nocľažisko  uviesť do pôvodného stavu, neporiadok ktorý spôsobil pekne upratať a až potom sa vybral opäť do ulíc mesta. 

Venčenie psa nezvládla

Vo štvrtok skončila venčenie svoja psa pri smetných kontajneroch na Gallayovej ulici neznáma žena. Podľa telefonického oznámenia mala byť pod vplyvom alkoholu. Hliadka ktorá oznámenie preverovala ženu na spomínaných miestach skutočne našla. Na podnety však nereagovala, preto si ju do starostlivosti prebrali pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí sa na udané miesto taktiež dostavili.

Konečná na psychiatrii

V sobotu predpoludním z okna bytu druhého poschodia na Eisnerovej ulici vyhadzoval 49-ročný Bratislavčan rôzne veci a svoj výkon náležite slovne aj komentoval. Zasiahnuť musela preto hliadka mestskej polície. Muž sa ale pri vyhadzovaní vecí zranil. Rany na rukách mu preto ošetrovali zdravotníci a nakoľko javil známky nepríčetnosti, sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci za asistencie hliadky MsP ho previezli na hospitalizáciu na psychiatrické oddelenie najbližšej nemocnice.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.