Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 17. septembra do 23. septembra 2007

Takmer tretina priestupkov súvisela s dopravou

V priebehu uplynulého týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície 1858 nových udalostí. Medzi preverovanými prípadmi bolo aj 187 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 690 priestupkov súvisiacich s porušovaním pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Ani bratislavskí taxikári neobišli s čistým štítom a tí štatistiku doplnili o 9 nových zistení.

Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo 93 motoristov, na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 185 vodičov. Do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 93 prípadov, čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 170 priestupcov.

Počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky 209 priestupkov, ktoré sa stali v zóne s dopravným obmedzením. V pešej zóne bolo priestupkov o niečo menej a to 48. Stanovené záverečné hodiny nestihli kaviarnici dodržať v 15 prípadoch a psíčkari štatistiku doplnili o 29 nových zistení.

Hliadky sa stretávali aj s prípadmi konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a všeobecne záväzné nariadenie zakazujúce konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách porušilo počas týždňa 71 priestupcov. Žobráci sa do kontaktu s hliadkami mestskej polície z dôvodov obťažovania okoloidúcich dostali 27 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov riešili hliadky MsP opäť na Námestí SNP a to 77. Blokovacie zariadenie na kolesách svojich štvorkolesových tátošov si našlo 472 motoristov a 160 vodičov si zaparkované vozidlá na zakázaných miestach nenašlo a museli si po ne zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Neznáma žena zomrela na chodníku

Vo štvrtok krátko po deviatej hodine večer telefonický oznam na tiesňové číslo mestskej polície 159 nasmeroval jednu z hliadok na Haanovu ulicu do Petržalky. Oznam sa týkal staršej ženy s barlami ktorá, ležala na chodníku. V tomto prípade to bola staršia pani vo veku asi 60 rokov. Zároveň s hliadkou mestskej olície prišli na miesto aj záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci. Napriek tomu, že poškodenej poskytli prvú pomoc, ženu sa už nepodarilo priviesť k životu. Príčinu smrti tejto ženy určí súdna pitva.

„Zubatá“ kosila v centre mesta

V ten istý deň krátko po polnoci smrť kosila aj na Námestí SNP pred Starou tržnicou. Pani zubatej nestihol ujsť 31-ročný Bratislavčan. Toho našla hliadka bezvládne sedieť na jednej z lavičiek. Lekárka rýchlej zdravotníckej pomoci konštatovala smrť muža pravdepodobne udusením zvratkami. Aj touto tragédiou sa ďalej zaoberajú príslušníci policajného zboru a odpoveď na príčinu skonu mladého muža bude známa až po vykonaní súdnej pitvy.

Na koni sa Belgičania neodfotili

V piatok krátko po polnoci operátor kamerového systému upriamil objektív bezpečnostnej kamery mestskej polície na Rolandovu fontánu. Socha Rolanda sa zapáčila trom mladým Belgičanom, ktorí sa chceli v týchto miestach vyfotografovať a to tak, že liezli priamo na sochu. Z nočného Hlavného námestia a pohľadu naň z vrchu fontány prirodzene po  zásahu hliadky MsP Belgičania nič nemali. Za priestupok proti verejnému poriadku aktéri nočného fotografovania zaplatili patričnú blokovú pokutu.

Opilca strážil jeho vlastný pes

Pri základnej škole na Karloveskej ulici si v sobotu nadránom „schrúpol“ na chodníku istý muž. Toho k zemi poslal predtým skonzumovaný alkohol. Anjela strážneho mu robil jeho vlčiak. Spoločensky unaveného psíčkara odviezla sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci na ošetrenie do nemocničného zariadenia a jeho verný pes skončil v útulku pre opustené zvieratá.

 

       

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.