Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2008

Dátum: 17.11.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 10. novembra do 16. novembra 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1940 udalostí. Medzi nimi bolo aj 203 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli niektoré previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili hliadky mestskej polície 730. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo svoje vozidlá 25 motoristov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest zaparkovalo svoje vozidlá 76 vodičov.

Sledovaný týždeň nebol skúpy ani na telefonáty týkajúce sa rušenia nočného pokoja a tých bolo 23. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky držania psov do štatistiky prispeli 14 krát.

Značne zastúpenými priestupkami boli aj porušovania VZN o čistote a poriadku – 176 prípadov, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých plochách – 233 zistení. V zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky mestskej polície 266 priestupkov a napriek tomu, že počasie konzumácii alkoholických nápojov na verejných priestranstvách zvlášť nepraje a navyše tento druh občerstvenia zakazujú aj všeobecne záväzné nariadenia – dúšky piva či lacného vína si vychutnávalo 101 priestupcov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 48. Blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel si našlo 554 motoristov a 206 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb v Čiernom lese a na Bazovej ulici.

Sprejeri prácu nedokončili

V utorok krátko po 22.00 hod. upozornili občania jednu z hliadok mestskej polície, ktorá v tom čase riešila priestupok na Majerníkovej ulici na skupinku mladých ľudí, ktorá zastriekala sprejom steny panelového domu na Pribišovej ulici. Keď sa policajti dostali k podozrivej skupine, táto sa rozutekala do tmavého sídliska. Jedného z podozrivých mládencov sa však policajtom podarilo zadržať na schodoch pri blízkom nákupnom stredisku. Mladý muž kládol aktívny odpor, preto na jeho prekonanie použila hliadka donucovacie prostriedky. 20-ročný Bratislavčan sa policajtom priznal, že spolu s kamarátmi časti domu skutočne nasprejovali. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bol preto podozrivý mládenec následne predvedený na najbližší policajný útvar. Či patrí k skupine, ktorá len pred niekoľkými dňami  sprejmi na Dlhých dieloch „vylepšila“ lak viacerých zaparkovaných vozidlách, to ukáže až policajné vyšetrovanie.

Predčasne skončená diskotéka

Telefonát na tiesňové číslo mestskej polície 159 avizoval v sobotu nadránom výbuch bomby v diskotéke Dopler na Prievozskej ulici. Pochopiteľne, po takejto hrozbe, kedy bomba mala vybuchnúť v priebehu niekoľkých minút bola diskotéka predčasne ukončená a k slovu sa dostali policajní pyrotechnici. Tí priestory prehľadali meter za metrom, výbušninu v nej našťastie nenašli. V prípade odhalenia volajúceho tento môže počítať s tým, že spoza múrov väznice podobné telefonáty nejaký ten čas neuskutoční.

Plamene ohrozovali garáže

V stredu len niekoľko minút po tretej hodine rannej pri garážach na Mikovíniho ulici spozorovala jedna z hliadok mestskej polície plamene. K vznikajúcemu požiaru preto privolali hasičov a tí požiar uhasili.

Opité dieťa skončilo v nemocnici

V piatok popoludní zasahovali mestskí policajti v parčíku pri Miletičovej ulici. Skupinka mladých ľudí tu mala znečisťovať verejné priestranstvo a medzi nimi bol aj 13-ročný chlapec. Jeho mladý organizmus nedokázal stráviť alkoholické nápoje a zbavoval sa ich. Dáviaceho chlapca previezli privolaní záchranári do Detskej fakultnej nemocnice a pochopiteľne o celom  prípade operačný pracovník MsP informoval aj zákonného zástupcu opitého chlapca.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.11.2008 / 18.11.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.