Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2011

Dátum: 18.10.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 10. októbra do 16. októbra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2053 udalostí. Medzi nimi bolo aj 232 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zarátať zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa zistili a riešili hliadky mestskej polície 1470.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 15 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 15 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 87 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 9 prípadoch a zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 11 predávajúcich. Porušenie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 17 prípadoch.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 29 motoristov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 73 konzumentov.

Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi zistili hliadky mestskej polície 13 krát a na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 9 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 27 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície na Krasovského ulici a to 50. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti 738 krát a 187 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Užila niekoľko tabletiek lieku Zopitin a zaspala

V sobotu ráno preverovala jedna z hliadok mestskej polície telefonický oznam týkajúci sa neznámej ženy. Tá mala nepohnute ležať na lavičke pri potravinách na Vilovej ulici v Petržalke. Spiacu ženu sa nepodarilo hliadke prebudiť, ukázalo sa ale, že predtým užila väčšie množstvo liekov určených na krátkodobú liečbu nespavosti. To napokon potvrdzovalo aj prázdne balenie týchto liekov ležiace vedľa nej. Hliadka mestskej polície sa preto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a tí ju následne previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Rozbil výklad a tento vyplienil

Drzosť niektorých zlodejov skutočne nepozná medze. Dôkazom toho môže byť aj neznámy páchateľ, ktorý krátko pred záverečnou rovno pred zrakom predavačky rozbil v stredu výklad záložne na Fedinovej ulici. Z výkladu následne zobral rôzne veci a v sekunde sa stratil v petržalských uličkách. Týmto prípadom sa ďalej zoberajú príslušníci policajného zboru.

Ani dvojhodinové prehováranie bezdomovkyňu nepresvedčilo

Noci sú čoraz chladnejšie a tie nútia ľudí bez strechy nad hlavou vyhľadávať zariadenia, v ktorých môžu v teple prespať. Nie všetci však týmto útulkom dôverujú a prespávajú tak na uliciach. A to aj napriek tomu, že o týchto nocľahárňach vedia. Tak ako istá bezdomovkyňa na invalidnom vozíku, ktorá prespávala neďaleko jednej zo stavieb neďaleko Komárnickej ulici. Nepodarilo sa ju presvedčiť ani pracovníkom organizácie Nota Bene, ktorých k nej zavolali mestskí policajti v utorok neskoro v noci. Aj táto žena stále tvrdila, že život na ulici jej vyhovuje a nikto jej ho meniť nebude.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.10.2011 / 18.10.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.