Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2011

Dátum: 30.08.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. augusta do 28. augusta 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1831 udalostí. Medzi nimi bolo aj 215 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas týždňa 1109.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 39 prípadov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 40 krát.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 18 prípadoch a čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 127 priestupcov. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 15 predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín zistili hliadky mestskej polície v 33 prípadoch. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 28 motoristov a v pešej zóne riešili mestskí policajti 10 porušení.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 96 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 16 krát. Na príslušné úrady zároveň nahlásili jednotlivé okrskové stanice mestskej polície 10 starých vozidiel.

Šesť prípadov súviselo s rušením nočného pokoja. Bez príslušného povolenia voľné pouličné aktivity vykonávalo 10 ľudí. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým,  že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 16 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP a to 72. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky 503 krát a 150 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Z pontónu skočil do Dunaja

V sobotu predpoludním prevzali operační pracovníci mestskej polície v Bratislave telefonát týkajúci sa správania neznámeho muža, ktorý z kotviacich pontónov pri osobnom prístavisku zhadzoval do rieky kotviace laná a snažil sa poškodzovať elektrické prípojky. Po príchode jednej z hliadok k prístavisku neznámy skočil do Dunaja, pričom ho začal unášať prúd rieky  k Prístavnému mostu. K mužovi po rieke medzitým vyrazili na člne hasiči, ktorí boli mestskou políciou požiadaní o pomoc. Tým sa podarilo neznámeho neďaleko Prístavného mosta z rieky vytiahnuť a  dopraviť bezpečne na breh. Na ňom však tento muž zaútočil aj na privolaných zdravotníkov, preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Skrotol až po tom, čo sa na jeho rukách objavili policajné putá. 30-ročného Bratislavčana, ktorý plavbu v rieke prežil bez ujmy na zdraví previezli zdravotníci do najbližšej nemocnice.

Hľadaného Sninčana našli v Záhorskej Bystrici  

V piatok predpoludním smerovala jedna z hliadok mestskej polície do Záhorskej Bystrice. V poli neďaleko Donskej ulice mal totiž ležať bez pohnutia starší muž. Ukázalo sa, že je to 76-ročný Sninčan. Bol značne dezorientovaný a nevedel sa postaviť na vlastné nohy. Ako sa z východu republiky dostal do hlavného mesta nie je známe, po starkom však už bolo medzitým vyhlásené pre jeho nezvestnosť aj policajné pátranie. Zo Záhorskej Bystrice tohto muža previezli do nemocnice záchranári.

Stratení a dezorientovaní starčekovia

V stredu popoludním vtedy ešte neznámy 88- ročný muž sa stratil v Novom Meste.  Zo Šuňavcovej ulici sa dostal až na Bojnickú ulicu a tam stratil orientáciu. Našťastie sa podarilo mestským policajtom zistiť kde býva a spojili sa s jeho manželkou. Strateného otca domov nakoniec odviezol jeho syn.

V Starom Meste sa v nedeľu stratil 79-ročný Staromešťan bývajúci na Chorvátskej ulici. Toho hliadka mestskej polície našla blúdiac vo večerných hodinách na Rajskej ulici. Aj v tomto prípade sa podarilo zistiť bydlisko starého pána a v priebehu niekoľkých minút bol opäť doma.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.8.2011 / 30.8.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.