Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2019

Dátum: 11.09.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 2. septembra do 8. septembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1308 udalostí. Medzi nimi bolo aj 429 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 727. V 1 prípade zistili mestskí policajti podozrenie zo spáchania trestného činu a v 5 prípadoch spolupracovali s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 29 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 7 prípadoch, v 10 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Mestskí policajti v 2 prípadoch riešili nepovolený ambulantný predaj a v 1 prípade priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. V 2 prípadoch zistili mestskí policajti priestupok proti majetku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený 4 krát a v 1 prípade bolo hliadkou mestskej polície zistené nepovolené pálenie odpadu.

V 4 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb a v 1 prípade bola zrealizovaná kontrola taxi. V 12 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 5 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 8 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 8 starých vozidiel, 4 nové nelegálne skládky a 1 prípad poškodenia dopravného značenia. V 4 prípadoch občan odovzdal hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 431 prípadoch a 103 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 30 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Muž mal zdravotné problémy, policajti mu pomohli

Mestských policajtov zo Zásahovej jednotky MsP v sobotu podvečer oslovil neznámy muž, ktorý uviedol, že trpí psychickými problémami, pričom tento hliadku požiadal o doprovod na železničnú stanicu a vyhľadanie spojenia do miesta bydliska, ktorým je Sereď, nakoľko mal z dôvodu svojej choroby obavu o svoj život a strach z pohybu po meste. Mestskí policajti samozrejme neváhali a ihneď sa skontaktovali s rodinou muža, pričom následne ho previezli na Hlavnú stanicu, kde si za ich asistencie zakúpil cestovný lístok a zabezpečený mu bol aj doprovod priamo k vlaku. Príslušníci mestskej polície zároveň vyrozumeli aj vlakový personál, ktorý bol veľmi ochotný a prisľúbil im, že na železničnej stanici v Trnave muža upovedomí o potrebe prestupu na vlak priamo do Serede. Muž sa našťastie bezpečne dostal domov, po jeho príchode do miesta svojho bydliska o tom mestskú políciu telefonicky upovedomila jeho rodina.

Ukryl sa na toalete

Mestskí policajti z Expozitúry MsP Bratislava III v stredu krátko po 2 hodine rannej preverovali oznam, v ktorom oznamovateľ uvádzal, že na pumpe Shell na Vajnorskej ulici je na toalete zamknutý neznámy muž a neotvára. Hliadka oznam na mieste preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Následne bolo hliadkou zistené, že ide o iba 16-ročného mladíka z Holíča, ktorý utiekol z reedukačného centra, pričom tento sa nachádzal v pátraní. Na miesto boli preto ihneď privolaní príslušníci Policajného zboru SR, ktorí si chlapca prevzali, z dôvodu vykonania ďalších potrebných úkonov.

Niekto mu údajne vykradol auto

V nedeľu podvečer, počas hliadkovej činnosti, ktorú v tom čase vykonávali mestskí policajti z Expozitúry MsP Bratislava V na Viedenskej ceste, zastavil hliadku občan Nemecka, ktorý policajtom uviedol, že mu niekto vykradol vozidlo, pričom odcudzené mu z neho boli rôzne predmety. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, vec bola následne odovzdaná príslušníkom Policajného zboru SR.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.9.2019 / 11.9.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.