Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2020

Dátum: 03.11.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2020

Dozviete sa, že sme pomohli podchladenej dievčine a tiež aj zranenému pánovi.

V týždni od 26. októbra do 1. novembra 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 866 udalostí. Medzi nimi bolo aj 298 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 418. Mestská polícia v 5 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 6 ľuďom. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 80 krát a v 6 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 2 majitelia psov. Skladovanie stavebného materiálu bez potrebného povolenia zistili mestskí policajti v 1 prípade a 7 krát riešili nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach MHD. V 1 prípade bolo zistené a riešené porušenie v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia a 1 krát sa mestskí policajti zaoberali aj priestupkom proti občianskemu spolunažívaniu.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 5 starých vozidiel, 3 nové nelegálne skládky a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 234 prípadoch a 13 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 41 zistili a riešili hliadky mestskej polície v lokalite Kamzíka.

Bola podchladená a dezorientovaná

Hneď začiatkom týždňa, v popoludňajších hodinách, mestskí policajti z Expozitúry MsP Bratislava IV na jednom z detských ihrísk ratovali zjavne dezorientovanú dievčinu, o čom svedčil aj jej nesúvislý rečový prejav. Táto sa údajne už niekoľko dní po okolí pohybovala, aj vzhľadom na nepriaznivé počasie, nedostatočne teplo oblečená, čo zároveň prispelo aj k jej podchladeniu. O dievča sa policajti postarali až do príchodu zdravotníkov, ktorí ju následne previezli na vyšetrenie do nemocnice.

Nik si ho nevšímal, policajti zasiahli

Hoci na zastávke električiek na Kamennom námestí v stredu predpoludním ľudia boli, ležiaceho postaršieho pána s rozbitou hlavou si nevšímali. Pomocnú ruku mu podali až mestskí policajti zo Zásahovej jednotky prechádzajúci v tom čase okolo. Poskytli mu nevyhnutnú zdravotnícku pomoc a privolali záchranárov. Tí zraneného pána previezli do nemocnice.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.11.2020 / 4.11.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.