Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kontrolovali sme Hotel Flóra a zasahovali pri prasknutom potrubí (zásahy hliadok 15.– 21. januára)

Dátum: 22.01.2024
Autor: Mgr. Peter Borko
Kontrolovali sme Hotel Flóra a zasahovali pri prasknutom potrubí (zásahy hliadok 15.– 21. januára)

Až 2 922 udalostí riešili mestské policajtky a policajti v uplynulom týždni. Takmer 1 200 sa týkalo dopravných priestupkov. 

Hotel Flóra začali búrať. Mestské policajtky a policajti počas preventívno-bezpečnostnej akcie kontrolovali všetky jeho priestory, aby sa uistili, že v ňom neprebývajú žiadne osoby.

Išlo už o druhú kontrolu priestorov opustenej budovy v areáli Zlatých pieskov. Počas prvej v roku 2022 sme v hoteli našli dvadsať ľudí bez domova, z toho dve tehotné ženy. S kolegami z Policajného zboru sme preverovali, či sú v pátraní a následne sa im snažili sprostredkovať kontakt na ubytovacie zariadenia, kde im bola poskytnutá potrebná pomoc. O tehotné ženy sa postarali pracovníčky sociálnej kurately. Ďalšie zotrvanie v schátranej budove totiž mohlo vážne ohroziť ich životy a zdravie.

PB-2416Kontroly priestorov pred zahájením búrania schátraného Hotela Flóra. Foto: Mestská polícia Bratislava

Policajtky a policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie našli pri druhej kontrole množstvo obalov z potravín, ale aj použité injekčné striekačky. Hotel patriaci pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) už od roku 2016 nie je v prevádzke, nakoľko to neumožňoval jeho technický stav. Aktuálne v ňom prebiehajú búracie práce. Jeho areál bude následne využitý pre iné účely.

Zasahovali sme pri havárii potrubia

V pondelok sme prostredníctvom linky 159 prijali oznámenie o zaplavenom parkovisku, električkovej trati a pivničných priestoroch obytných domov na Račianskej ulici, v dôsledku havárie vodovodného potrubia. Na miesto ihneď vyrazila novomestská hliadka.

Veľké množstvo valiacej sa vody spôsobilo aj podmočenie pôdy, v dôsledku čoho došlo k vyvráteniu dvoch stromov a ďalším hrozil pád. Zasahujúcim hasičom z Rače sme poskytli asistenciu. Mestskí policajti lokalitu opáskovali a po celý čas dozerali na bezpečnosť okoloidúcich ľudí.

417384955_215640651630319_3459380993368694870_nPrasknuté potrubie na Račianskej ulici. Foto: DHZO Bratislava - Rača

Hliadky mestskej polície sa s podobnými prípadmi, aj keď menšieho rozsahu, museli vysporiadať aj ďalšie dni. Pracovníkov vodární sme privolávali napríklad na Janotovu ulicu, kde voda zo zeme vyvierala na chodník. Všímaví občania nás prostredníctvom linky 159 upozornili aj na vodu vytekajúcu z kanalizácie na cestu na Karloveskej ulici. Aj tu si so situáciou poradili privolaní vodári.

Poskytli sme pomoc dezorientovanému mužovi

Dúbravskí policajti počas hliadkovania v oblasti ulice M. Schneidera-Trnavského si v noci z pondelka na utorok všimli muža, ktorý už na prvý pohľad pôsobil zmätene. Ihneď sa pri ňom pristavili a opýtali sa ho či je v poriadku a či potrebuje pomoc. Nedokázal však vôbec komunikovať, preto vzniklo podozrenie, že ho pravdepodobne trápia duševné ťažkosti. Preto sa oňho postarali až do príchodu privolanej posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ho previezla do nemocnice na Kramároch.

Had v Sade Janka Kráľa

Petržalskí policajti mali v najväčšom sade v strednej Európe nezvyčajnú robotu. Našiel sa tu exotický had, ktorý ale pri súčasných teplotách zimu neprežil.

WhatsApp_Image_2024-01-21_at_19.43.42