Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Chcete vyvážený pracovný a súkromný život? Pracujte pre mestskú políciu

Dátum: 17.10.2023
Chcete vyvážený pracovný a súkromný život? Pracujte pre mestskú políciu

Mestskí policajti v Bratislave vyberajú dve desiatky nových kolegov, ktorí nastúpia od januára do odborného kurzu. Noví policajti a policajtky získajú okrem stabilnej a zaujímavej práce až päť dní dovolenky navyše a aj možnosť voliť si služby tak, aby vedeli spojiť pracovný život s rodinou a ich záľubami.

Zdravý a vyvážený balans medzi pracovným a súkromným životom považujú mestské policajtky a policajti za jeden z najväčších benefitov v ich povolaní. Plánovanie služieb im totiž umožňuje mať voľno vtedy, keď to potrebujú. „Máme napríklad kolegov, ktorí odrobia viacero služieb za sebou a potom majú niekoľko dní po sebe voľno,“ hovorí vedúci oddelenia komunikácie Peter Borko a dodáva, že viacerí z nich to využívajú napríklad na to, aby strávili viac času s rodinou, na výlety alebo aby sa mohli venovať svojim záľubám v čase, kedy sú ostatní ľudia bežne v práci.

Mestská polícia Bratislava realizovala v septembri prieskum medzi policajtmi, ktorí prešli počas posledných dvoch rokoch kurzom odbornej prípravy v ich vzdelávacom stredisku. Zaujímavá a netradičná práca, ktorá ponúka každý deň niečo nové, bola druhou najčastejšou odpoveďou respondentov na otázku, čo majú najradšej na tomto povolaní. Samozrejme, pocit užitočnosti a možnosť pomáhať ľuďom v uliciach hlavného mesta tiež výrazne rezonoval.

MPB_vyberko23_Marek_–_kópiaFoto: Mestská polícia Bratislava

Vyšší plat a aj dovolenka navyše

Podmienkou pre vstup do mestskej polície je aj úspešné zvládnutie kurzu odbornej spôsobilosti, ktorý trvá tri mesiace. Mestská polícia od nasledujúceho kurzu zvyšuje plat a študenti budú počas trojmesačného vzdelávania dostávať 900 eur v hrubom a príspevok na stravovanie. „Po úspešnom vykonaní skúšok sú noví kolegovia zaradení na okresné veliteľstvá s platom od 1 100 eur a dostanú tiež príplatky za sviatky a aj nočné a víkendové služby. Samozrejme, plat policajtom priebežne rastie,“ hovorí Borko s tým, že napríklad priemerný plat policajtov, ktorí sú v službách Bratislavy jeden až dva roky, je za posledných deväť mesiacov vo výške 1 616 eur.

Medzi zaujímavými benefitmi je aj 5 dní dovolenky navyše a možnosť využívať mestskú hromadnú dopravu zadarmo. Policajti a policajtky zároveň dostávajú príspevok na bývanie vo výške 100 eur mesačne, zamestnávateľ im v prípade záujmu dá príspevok do tretieho dôchodkového piliera až vo výške 2,5 percenta ich hrubého príjmu.

MPB_vyberko23_Zuzana_–_kópiaFoto: Mestská polícia Bratislava

Začnite nový rok s novou prácou

Záujemcovia o prácu v mestskej polícii môžu do 16. novembra zasielať žiadosti o prijatie do zamestnania. Mestská polícia bude kandidátov a kandidátky oslovovať a vhodných pozve na osobný pohovor.

Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka. Kandidátky a kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním nastúpia v januári do kurzu a po jeho úspešnom absolvovaní nájdu svoje miesto na jednom z okresných veliteľstiev alebo na Útvare zásahovej jednotky a kynológie.

Všetky informácie nájdu potenciálni uchádzači a uchádzačky na webe https://www.budpolicajt.sk/

MPB_vyberko23_Michal_–_kópiaFoto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.