Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

50 000 ľudí navštívi Vajnory. Ako sa vyhnúť zhustenej doprave a dostať sa bez problémov na festival

Dátum: 15.08.2023
Autor: Mgr. Peter Borko
50 000 ľudí navštívi Vajnory. Ako sa vyhnúť zhustenej doprave a dostať sa bez problémov na festival

Od piatku až do pondelka očakávajú Vajnory viac ako 50 000 ľudí, ktorí zavítajú na LOVESTREAM Festival. Pre návštevníkov festivalu, ale aj obyvateľky a obyvateľov Bratislavy, máme niekoľko odporúčaní.

Základné informácie

  • Festival sa uskutoční na Športovom letisku Vajnory. Oficiálne začína v piatok o 12:00 a končí v nedeľu o 24:00. Obyvatelia stanového mestečka budú odchádzať z areálu do 12:00 v pondelok.
  • Počas festivalových dní bude od 18:00 - 24:00 uzavretá časť Rybničnej ulice. Viď mapa priložená nižšie.
    Najmä počas večerných hodín, kedy sa očakávajú vystúpenia najväčších hviezd, môže byť doprava v okolí obmedzená a môžu sa tvoriť zápchy. Verejnosti odporúčame zvoliť alternatívne trasy a vyraziť s predstihom.
  • Hlavný program končí každý deň o polnoci. V tomto čase očakávame veľký pohyb ľudí smerom do mesta, s ktorým môžu byť spojené aj zdržania v doprave. Opäť odporúčame využiť alternatívne trasy a obísť Vajnory a Východné.

Doprava na festival a z festivalu

  • SLOVAKLINES zabezpečuje denne kyvadlovú dopravu z AS Mlynské Nivy a samozrejme aj späť, z festivalu do centra mesta. Lístok si zakúpte dopredu.
  • Dopravný podnik Bratislava posilňuje spoje, ktoré idú k festivalovým bránam. Vystúpte na zastávke OC Vajnory z liniek 52, 53, 56, X56, 65. Nočná doprava po skončení programu bude zabezpečená autobusmi linky X56 z OC Vajnory (na Ul. Pri starom letisku) na Zlaté piesky a odtiaľ električkami N2 cez Trnavské mýto na Hlavnú stanicu.
  • Využiť môžete aj služby ZSSK, ktorá vás denne prepraví vlakom z Hlavnej stanice na ŽST Vajnory. Spoje odchádzajú v piatok každú polhodinu a v sobotu a nedeľu každú hodinu od 11:09 do 23:09. Zo stanice vo Vajnoroch to je na festival približne 1,5 kilometra peši.
    Vlakom sa dostanete aj z festivalu a to v piatok každú pol hodinu od 15:10 do 22:40 a v sobotu a nedeľu každú hodinu od 15:40 do 22:40. V nedeľu je navyše pripravený extra spoj o 04:40 a v pondelok o 04:40, 5:10 a 5:40.
  • Návštevníci sú vítaní aj na bicykli. Do areálu sa dostanú poza OC Vajnoria až k pešiemu a cyklistickému Vstupu JUH, a následne v areáli starého letiska na Parkovisko P-B+M. Nezabudnite na vlastný zámok.
  • Návštevníkov, ktorí prídu autom, navigátori nasmerujú z Rybničnej ulice na parkovisko festivalu. Je potrebné mať lístok na parkovanie.
    Upozorňujeme návštevníkov, ktorí prídu vozidlami a nemajú zaplatené oficiálne parkovanie v areáli festivalu, aby zvážili, kde budú parkovať. V prípade ak bude vozidlo tvoriť prekážku na ceste, zastavíte na vyhradenom parkovacom mieste alebo budete blokovať vjazd a výjazd do dvorov, môže byť vaše vozidlo odtiahnuté.

Screenshot_(29)Podrobnú mapu nájdete na tomto odkaze. Mapa: Mestská polícia Bratislava

Všeobecné informácie

  • Na dopravu a bezpečie bude v okolí areálu dohliadať Polícia Slovenskej republiky a verejnú bezpečnosť budú vo zvýšenej miere zabezpečovať aj policajtky a policajti z Mestskej polície Bratislava.
  • Stretnúť sa budete môcť s hliadkami z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie, Okresného veliteľstva Nové Mesto, ale aj s cyklohliadkami a s odťahovou službou. V prípade potreby môžu zasiahnuť hliadky aj z ďalších mestských častí.
  • Rovnako ako aj vo Vajnoroch, tak aj v Starom Meste bude zvýšený výkon služby a to aj po polnoci, kedy očakávame presun návštevníkov festivalu do centra mesta.
  • Vyzývame verejnosť k slušnému a trpezlivému správaniu a k rešpektovaniu pokynov policajtiek a policajtov. V prípade narušení verejného poriadku, neváhajte a kontaktujte linku 158 alebo 159. Mestskí a aj štátni policajti sú vám nablízku.

Mapa s najdôležitejšími miestami, uzavretou cestou a obchádzkami: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1qjCCUvhDTbIPjBghD2mlNTsjrbFnjmo&usp=sharing

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.