Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zakročovali sme voči bitkárom a pomáhali zraneným ľuďom (zásahy hliadok 5. - 11. júna)

Dátum: 13.06.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Zakročovali sme voči bitkárom a pomáhali zraneným ľuďom (zásahy hliadok 5. - 11. júna)

Počas minulého týždňa riešili mestské policajtky a policajti v hlavnom meste viac ako 2 700 udalostí. Zasahovali pri ruvačke v Petržalke, pomáhali pri riešení situácií spojených so zaplavenou Bratislavou a vo viacerých prípadoch pomáhali zraneným ľuďom.

Najčastejšie sme sa zaoberali dopravnými porušeniami, ktorých bolo celkom 1 224. Z nich 56 priestupkov bolo spáchaných závažným spôsobom. Mestské policajtky a policajti sa okrem dopravných priestupkov zaoberali aj prípadmi narúšania verejného poriadku a priestupkami proti občianskemu spolunažívaniu. Ojedinelými neboli aj situácie, kedy ľudia nerešpektovali zákaz fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy alebo na iných miestach, kde je to zakázané.

Opäť sme sa v niekoľkých prípadoch stretli so psíčkarmi, ktorí porušovali pri venčení svojich psov pravidlá, ktoré im stanovuje príslušný zákon, ale aj s motoristami, ktorí nerešpektovali zákon o lesoch a parkovali priamo na lesných pozemkoch. Posvietili sme si aj na vodičov taxislužieb.

Na príslušné úrady sme nahlasovali 8 starých vozidiel. Najviac priestupkov evidujeme z uplynulý týždeň z Klobučníckej ulice, riešili sme ich tam celkom 49. V 8 prípadoch mestskí policajti a policajtky spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 3-krát s bratislavskými hasičmi5-krát so Slobodou zvierat.

Usmerňovali sme dopravu pri zaplavenom podjazde

Minulý týždeň zasiahli Bratislavu intenzívne búrky a mimoriadne silný dážď, ktorý bol príčinou viacerých nebezpečných situácií. Mnohé bratislavské ulice sa ocitli pod vodou. Aj mestskí policajti sa podieľali na tom, aby bolo postarané v prvom rade o bezpečnosť ľudí a zároveň, aby došlo k čo najefektívnejšiemu odstráneniu následkov nepriaznivého počasia. Záchranným zložkám sme pomáhali tam, kde bolo potrebné.

Napríklad vo štvrtok o 18:30 bola mestská polícia zo strany Krajského dopravného inšpektorátu požiadaná o spoluprácu pri zabezpečovaní situácie v lokalite podjazdu Bajkalská - Trenčianska v smere z mesta. Mestskí policajti usmerňovali dopravu s dôrazom na to, aby do podjazdu nevchádzali žiadne vozidlá, až dokým sa z neho hasičom nepodarí odčerpať voduvyčistiť nánosy blata. Situáciu sa podarilo aj vďaka príkladnému nasadeniu záchranných zložiek napokon dostať pod kontrolu.

spolupráca_s_hasičmi_-_ilustračná_(Veľké)S hasičmi prichádzame do kontaktu nielen pri požiaroch alebo spadnutých stromoch, ale napríklad aj v situáciách, keď sa bratislavské ulice ocitnú pod vodou. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Upokojovali sme bitkárov

V piatok približne o 20:30 hod. sme na linku 159 prijali oznam z Dolnozemskej cesty. Podľa slov oznamovateľa na jednej zo zastávok mestskej hromadnej dopravy dochádzalo k ruvačke viacerých osôb. Na miesto boli preto ihneď vyslané hliadky z Petržalky ako aj príslušníci Útvaru zásahovej jednotky a kynológie.

Hliadky si po príchode do lokality všimli fyzický konflikt dvoch mužov, ktorý sa im okamžite podarilo ukončiť. Jeden z aktérov bitky mal zranenie na tvári, preto policajti privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ho na mieste ošetrila. Vzhľadom na rýchle upokojenie vypätej situácie a vzájomné uzmierenie dvojice mužov, boli napokon obaja hliadkou mestskej polície riešení priamo na mieste za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Prvú pomoc sme poskytovali viacerým zraneným ľuďom

Zdravotníkov sme museli v minulom týždni privolávať k viacerým zraneným ľuďom. Napríklad hneď v pondelok na Gagarinovu ulicu. Na linku 159 sme prijali oznam o zranenom mužovi, ktorý masívne krvácal v oblasti hlavy. Kolegovia z Ružinova ihneď vyrazili na miesto, poskytli mu prvú pomocodovzdali ho privolaným záchranárom.

Podobný scenár sa odohral aj v sobotu na Obchodnej ulici, kde si ďalšia osoba pravdepodobne nešťastným pádom spôsobila zranenie hlavy. Pri úrazoch hlavy je vždy potrebné, aby zranená osoba podstúpila potrebné vyšetrenia v nemocnici, preto aj v tomto prípade bol pacient prevezený zdravotníkmi do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

spolupráca_s_RZP_-_ilustračná_(Veľké)Spolupráca so zdravotníkmi patrí medzi naše najčastejšie. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.