Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Asistovali sme pri dopravnej nehode a zadržali aj zlodeja (zásahy hliadok 21. - 27. februára)

VIDEO Facebook
Dátum: 02.03.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Asistovali sme pri dopravnej nehode a zadržali aj zlodeja (zásahy hliadok 21. - 27. februára)

Mestskí policajti počas uplynulých siedmich dní dohliadali na pokojný priebeh viacerých podujatí v centre hlavného mesta, asistovali pri dopravnej nehode a zadržali aj zlodeja.

Počas posledného februárového týždňa sme v uliciach hlavného mesta zaznamenali a riešili takmer 1 900 udalostí. Pokiaľ ide o najviac zastúpené porušenia, aj tentoraz nimi boli dopravné priestupky, zistili sme ich 1 059.

Častokrát sme, či už vlastnou činnosťou alebo na základe telefonických oznámení, riešili porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ale aj priestupky proti verejnému poriadku. Nezaostávali ani porušenia v súvislosti s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejnosti.

Hliadky mestskej polície sa zaoberali v značnej miere aj prípadmi nerešpektovania zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy a v niekoľkých prípadoch riešili aj nezodpovedných psíčkarov, ktorí si neplnili povinnosti pri venčení svojich štvornohých miláčikov.

policajt_a_pes_1Drvivá väčšina majiteľov psov svoje povinnosti pri venčení pozná. Niekedy však natrafíme aj na nezodpovedných psíčkarov. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Najviac porušení evidujeme z Majerníkovej ulice, zistili sme ich tam celkom 36. K rôznym prípadom sme 7-krát privolávali zdravotníkov a v 1 prípade bratislavských hasičov.

"Zaparkoval" na koľajisku

V stredu večer, krátko po deviatej hodine, hliadka z Okresného veliteľstva Bratislava IV asistovala pri dopravnej nehode na Saratovskej ulici. Vodič, ktorý skončil v električkovom koľajisku sa vyhýbal inému autu, ktoré mu nedalo prednosť vjazde. Vinník nehody z miesta činu ušiel. Zasahovať v tomto prípade museli aj hasiči, keďže bolo potrebné vozidlo dostať mimo koľajiska. Mestskí policajti im po celý čas poskytovali potrebnú súčinnosť, zabezpečovali okolie a usmerňovali dopravu.

Pomáhame aj my

V Dome kultúry Zrkadlový háj sa v uplynulom týždni konala zbierka pre ľudí postihnutých vojnovým konfliktom na Ukrajine. Na mieste boli prítomní aj petržalskí mestskí policajti, ktorí organizátorom poskytli potrebnú pomoc. V lokalite usmerňovali nielen dopravu, ale aj radili ľuďom a aktívne im pomáhali s nosením vecí do priestorov kultúrneho domu.

IMG-20220228-WA0016Tí, ktorí chceli pomôcť, mohli priniesť potrebné veci do priestorov Zrkadlového hája. Foto: Mestská polícia Bratislava

1646210843768Petržalskí policajti sa neštítili pomáhať ľuďom aj s vynášaním tašiek. Foto: Mestská polícia Bratislava

Hrozilo mu podchladenie

Ružinovská hliadka mestskej polície v sobotu ráno preverovala oznam o nehybne ležiacej osobe v Podunajských Biskupiciach, ktorá zjavne potrebovala pomoc. Policajti bezodkladne mužovi skontrolovali základné životné funkcie, uložili ho do stabilizovanej polohy a zakryli ho izotermickou fóliou, aby nedošlo k jeho podchladeniu. Na miesto bola zároveň privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorej členovia sa oňho následne postarali.

IMG-20220226-WA0000Mestskí policajti majú vo výbave aj izotermickú fóliu. Použili ju, aby predišli podchladeniu muža. Foto: Mestská polícia Bratislava

Agresor aj zlodej

Pracovníkovi súkromnej bezpečnostnej služby sa prišli posťažovať návštevníci obchodu, že na vyhradenom mieste pre osoby so zdravotným znevýhodnením parkuje vozidlo bez príslušného označenia. Ružinovská policajná hliadka preto umiestnila na vozidlo imobilizér.

O pár minút neskôr si hulvátsky šofér papuču všimol a zavolal mestským policajtom, aby mu prišli imobilizér zosadiť. Hliadka žiadala od páchateľa priestupku preukázanie totožnosti. Občiansky preukaz však vydať odmietol a namiesto toho začal policajtke a policajtovi nadávať. Netrvalo dlho a slovné napádanie sa zmenilo na fyzický útok na verejného činiteľa.

V tom istom čase zistil pracovník súkromnej bezpečnostnej služby, že tento muž kradol u nich v prevádzke. Privolal preto do Podunajských Biskupíc aj príslušníkov Policajného zboru. Mestskí policajti s kolegami agresívneho zlodeja obmedzili na osobnej slobode. Pri zákroku sa nevyhli použitiu hmatov a aj chvatov, keďže páchateľ kládol odpor.

Vzhľadom na to, že vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa si prípad prevzala štátna polícia.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.