Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spacifikovali sme agresívneho muža a zabezpečovali verejný poriadok na protestoch (zásahy hliadok 31.1. - 6.2.)

Dátum: 09.02.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Spacifikovali sme agresívneho muža a zabezpečovali verejný poriadok na protestoch (zásahy hliadok 31.1. - 6.2.)

Počas prvého februárového týždňa mestskí policajti riešili viac ako 2 000 udalostí. Zasahovali pri hromadnej bitke, chytili útočníka s teleskopickým obuškom a opäť riešili prípady konzumácie alkoholu neplnoletými mládežníkmi. 

Z celkového počtu udalostí sa väčšina, 1 175, týkala oblasti dopravy. Okrem priestupkov na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ktoré boli jednými z najzastúpenejších, sme v značnej miere riešili aj prípady nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti, ako aj priestupky proti verejnému poriadku.

Počas týždňa našli policajti v teréne až 10 nelegálnych skládok odpadu a 2 vraky vozidiel. Spolu s nimi na príslušné úrady nahlasovali aj 10 prípadov poškodenia dopravného značenia. Často sme sa zaoberali aj prípadmi fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ale aj neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk.

Najviac porušení sme v minulom týždni zistili na Kalinčiakovej ulici, bolo ich celkom 44. V 6 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 2-krát so Slobodou zvierat.

Ohrozoval okolie aj sám seba

Agresívneho a vulgárneho muža vyčíňajúceho na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Miletičovej ulici spacifikovala v pondelok popoludní hmatmi a chvatmi hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Muž svojim nepredvídateľným správaním ohrozoval nielen ľudí vo svojom okolí, ale aj sám seba.

Nakoľko mali kolegovia podozrenie, že trpí psychickými problémami, privolali na miesto posádku rýchlej zdravotnej pomoci. Za našej asistencie bol následne prevezený na odborné vyšetrenie do ružinovskej nemocnice.

20220131_174506_(Vlastné)Vzhľadom na mužove nevyspytateľné správanie a výbuchy zlosti sme záchranárom poskytli súčinnosť pri jeho prevoze do nemocice. Foto: Mestská polícia Bratislava

Výtržníci sú už v rukách polície

V noci, z piatka na sobotu, krátko po druhej hodine, počas hliadkovania v lokalite Panskej ulice mestskí policajti z Okresného veliteľstva Bratislava I započuli zvuky podobné výstrelom a následný krik. Policajti sa okamžite presunuli na Ventúrsku ulicu, mali totiž podozrenie, že zvuky vychádzajú práve odtiaľ.

Po príchode na miesto ich zastavil neznámy muž, ktorý tvrdil, že pred chvíľou naňho a jeho známych plynovou pištoľou a teleskopickým obuškom útočili dvaja cudzí muži a už medzičasom kontaktoval aj štátnu políciu. Útočníci sa mali rozbehnúť smerom na Prepoštskú ulicu. Mestskí policajti preto okamžite smerovali za nimi. Jedného z nich sa nám podarilo zadržať na konci ulice. Druhého prenasledovali kolegovia z Policajného zboru.

U podozrivého, ktorého sme obmedzili na osobnej slobode sme našli teleskopický obušok, o ktorom hovoril aj oznamovateľ. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu výtržníctva, sme muža odovzdali spolupracujúcej hliadke Policajnému zboru.

PB-3404_(Vlastné)Policajti zo Starého Mesta mali v piatok rušnú nočnú službu. Najprv zasahovali pri bitke viacerých osôb, o hodinu neskôr spacifikovali agresora s teleskopickým obuškom. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.