Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Environmentálna hliadka mestskej polície dostáva nové uniformy na testovanie ako prvá

Dátum: 04.02.2022
Autor: Mgr. Peter Borko
Environmentálna hliadka mestskej polície dostáva nové uniformy na testovanie ako prvá

Mestskí policajti sa v roku 2022 prezlečú. Ako prví dostali nové uniformy členovia environmentálnej hliadky, ktorú môžete stretnúť napríklad v mestských lesoch v Bratislave, v Dunajských luhoch alebo v chránených krajinných oblastiach na území hlavného mesta.

Mestské polície po celom Slovensku vylepšujú výbavu svojich jednotiek. Bratislava neostáva pozadu a v tomto roku prezlečie všetkých svojich policajtov do uniforiem, ktoré spĺňajú funkčné a aj estetické požiadavky pre výkon ich povolania.

PB-16Prichytiť znečisťovateľov a aj zabezpečiť odstránenie skládky. Aj to sú úlohy environmentálnej hliadky. Foto: Mestská políca Bratislava

Environmentálna hliadka v súčasnosti testuje návrh nových uniforiem, ktoré by mohla táto jednotka používať. Mestská polícia túto hliadku zriadila v polovici minulého roka a v súčasnosti má päť príslušníčok a príslušníkov. Ich hlavnou úlohou je dozerať na verejný poriadok napríklad v priestoroch Mestských lesov. Často sa s nimi môžete stretnúť na Ceste mládeže, kde najmä počas víkendov pomáhajú s riadením dopravy a zabezpečujú aj ochranu a bezpečie pre peších návštevníkov.

PB-15S environmentálnou hliadkou sa môžete najčastejšie stretnúč počas víkendov na Ceste mládeže. Foto: Mestská polícia Bratislava

Ich úlohy sú ale výrazne širšie. Monitorujú napríklad nelegálne skládky v prírode a pomáhajú zabezpečiť ich odstránenie, riešia priestupky v lesoch, ako je napríklad venčenie psov bez vôdzky alebo nepovolený vjazd, viackrát hľadali stratené deti alebo pomáhali zabezpečiť odstránenie padnutých konárov a stromov na cestách.

Environmentálna hliadka spadá priamo pod Útvar zásahovej jednotky a kynológie a časť z jej členov tvoria bývalí policajní hipológovia, ktorí majú perfektnú znalosť v Mestských lesoch.

PB-17Hliadka pomáha aj štvornohým obyvateľom lesov na území Bratislavy. Foto: oznamovateľ

Nové uniformy dostanú počas roka aj všetci ostatní príslušníci mestskej polície. Ide o vítaný krok, keďže staré ošatenie už dosluhuje a nespĺňa potreby mestských policajtov pre dnešnú dobu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.