Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vypátrali sme odcudzené vozidlo a pomohli dezorientovanému mužovi (zásahy hliadok 24. - 30. januára)

Dátum: 01.02.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Vypátrali sme odcudzené vozidlo a pomohli dezorientovanému mužovi (zásahy hliadok 24. - 30. januára)

Počas posledného januárového týždňa sme pomohli dezorientovanému mužovi a vypátrali ukradnuté auto. Posvietili sme si aj na neplnoletú mládež popíjajúcu alkohol v centre mesta.

Do policajného zápisníka sme v minulom týždni poznačili takmer 1900 udalostí. Najviac zastúpenými boli dopravné priestupky, bolo ich celkom 991. V značnej miere sme riešili porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ako aj priestupky proti verejnému poriadku. V štatitike dominujú aj prípady nepovolenej konzumácie alkoholu na verejnosti a požívanie alkoholu neplnoletými osobami.

1633782188719_(Vlastné) Pri kontrolách konzumácie alkoholu mladistvými a maloletými intenzívne spolupracujeme s kolegami z Policajného zboru. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava 

Niekoľkokrát sme sa stretli aj s ignorovaním povinností zo strany nezodpovedných majiteľov psov. Vo viacerých prípadoch sme riešili aj neporiadok v okolí kontajnerových stojísk či užívanie verejného priestranstva bez príslušného povolenia. Na úrady sme nahlasovali 7 starých vozidiel a 2 nelegálne skládky odpadu. 

Najviac porušení v minulom týždni evidujeme z Romanovej ulice, zistili sme ich tam celkom 42. S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci sme spolupracovali v 8 prípadoch a s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru 2-krát.

Dezorientovaného muža sme odovzdali zdravotníkom

V stredu, v neskorších večerných hodinách, sme obdržali telefonický oznam, že na Pažítkovej ulici postáva už dlhšiu dobu osoba, ktorá je zjavne dezorientovaná a potrebuje pomoc. Okamžite bola na miesto prostredníctvom operačného strediska  vyslaná hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie, ktorá hodnovernosť oznamu potvrdila.

Muž vo veku približne 40 rokov mal predpažené ruky a prsty v kŕči. S oznamovateľom ani s policajtmi vôbec nekomunikoval. K prípadu sme privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Hliadka zotrvala na mieste s mužom až do príchodu záchranárov, aby v dôsledku jeho stavu nedošlo k jeho prípadnému pádu či poraneniu. Zdravotníci muža previezli do ružinovskej nemocnice na odborné vyšetrenie.

IMG-20210318-WA0000_(Vlastné)_1V službe sme často privolávaní aj k ľuďom so zdravotnými ťažkosťami. Ich stav si zväčša vyžaduje poskytnutie odbornej zdravotnej pomoci. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava 

Počas preverovania oznamu o nesprávnom parkovaní sme vypátrali ukradnuté vozidlo

V piatok ráno, krátko po deviatej hodine, sme na linke 159 prijali oznam, že na Račianskej ulici parkuje vozidlo bez evidenčného čísla, ktoré bráni výjazdu z garáží. Kolegovia z Okresného veliteľstva Bratislava III na mieste zistili, že aj napriek tomu, že vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom, nevykazuje známky vraku.

V spolupráci s Policajným zborom sa nám podarilo zistiť, že auto značky Opel bolo v noci v predmetnej lokalite odcudzené. Následne bol kontaktovaný samotný majiteľ auta, ktorý sa dostavil na miesto. Prípad si prevzali príslušníci štátnej polície. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.