Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ľuďom bez domova pomáhame zvládnuť zimné mrazy (zásahy hliadok 3. - 9. januára 2022)

Dátum: 12.01.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Ľuďom bez domova pomáhame zvládnuť zimné mrazy (zásahy hliadok 3. - 9. januára 2022)

V pomoci ľuďom bez domova nepoľavujeme. Tentokrát sme rozdávali teplé oblečenie a spacie vaky v Starom Meste.

Do policajného zápisníka sme za uplynulý týždeň poznačili viac ako 1400 udalostí. Z celkového počtu riešených priestupkov sa až 700 týkalo oblasti dopravy.

Tentokrát štatistke dominuje 17 nelegálnych skládok odpadu, ktoré policajti objavili v uliciach mesta. Tie sme spolu s 8 vrakmi vozidiel nahlasovali na príslušné úrady. V značnej miere sme riešili porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, nezaostávali ani priestupky v súvislosti s nerešpektovaním zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ako aj nedodržiavanie povinností majiteľov psov.

V minulom týždni sme zaoberali napríklad aj priestupkami proti občianskemu spolunažívaniu, prípadmi neporiadku v okolí kontajnerových stojísk či priestupkami proti verejnému poriadku.

Najviac porušení v minulom týždni evidujeme zo Šustekovej ulice v Petržalke, zistili sme ich tam celkom 54. Čo sa týka zrealizovaných spoluprác, v 6 prípadoch sme k rôznym udalostiam privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

Pomôžme im prežiť zimu

Hlavné mesto už druhým rokom pomáha ľuďom bez domova počas zimného obdobia a snaží sa prispieť k znižovaniu úmrtí zapríčinených nízkymi teplotami. Medzi tieto aktivity patrí aj spolupráca s hliadkami mestskej polície.

Práve naše policajtky a policajti prichádzajú často do kontaktu s osobami bez domova a zároveň majú veľmi dobre zmapovaný verejný priestor. Počas zimného obdobia tak vieme pomôcť aj poskytnutím spacích vakov, karimatiek, rukavíc, ponožiek či čiapok.

271535384_2042385662588709_3869851812031874174_n Ľuďom bez domova sme v Starom Meste rozdávali karimatky, ale aj teplé oblečenie. Foto: Mestská polícia Bratislava

Všímajte si v týchto dňoch pozorne svoje okolie a ak uvidíte človeka bez domova so zjavnými zdravotnými problémami neváhajte privolať rýchlu zdravotnú pomoc prostredníctvom linky 155, prípadne sa obrátiť na linky pomoci občianskych združení. Ľuďom bez domova môžete pomôcť prežiť zimu napríklad aj poskytnutím teplého oblečenia. Preto ak môžete, pomôžte.

Od 15. januára otvára mesto aj zimný krízový nocľah na Hradskej 2/B, kde môžu prísť ľudia, ktorí nevyužívajú z ľubovoľných dôvodov iné ubytovacie služby pre ľudí bez domova.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.