Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zachraňovali sme tehotnú ženu a riešili aj falošného cestára (zásahy hliadok 22. - 28. novembra)

VIDEO Facebook
Dátum: 30.11.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zachraňovali sme tehotnú ženu a riešili aj falošného cestára (zásahy hliadok 22. - 28. novembra)

Počas posledného novembrového týždňa sme pomáhali krvácajúcej tehotnej žene, zranenému chlapcovi, no riešili sme aj kuriózny prípad falošného cestára. Na poriadok v mestských lesoch dohliada v spolupráci s mestskou políciou aj lesná stráž.

Do zápisníka mestskej polície sme v uplynulom týždni poznačili viac ako 1500 udalostí. Oblasť dopravy bola opäť tou najpriestupkovejšou s počtom porušení 945. V značnej miere mestskí policajti riešili nedodržiavanie čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, taktiež aj priestupky v súvislosti s nepovoleným parkovaním vozidiel na lesných pozemkoch.  Kolegovia sa viackrát stretli aj s prípadmi obťažovania okoloidúcich, ale riešili napríklad aj nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom, či zaberanie verejného priestranstva bez príslušného povolenia.

Miestnym úradom sme nahlasovali 14 vrakov vozidiel, 2 nové nelegálne skládky odpadu a 2 prípady poškodenia dopravného značenia. Najviac porušení – 24 evidujeme zo Žižkovej ulice. V 10 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 1-krát so Slobodou zvierat.

Tehotná žena sa stala cieľom agresora

Členovia zásahovej jednotky našli po polnoci, z nedele na pondelok, na Hurbanovom námestí krvácajúcu tehotnú ženu, ktorú napadol neznámy páchateľ. Kolegovia sa o ňu postarali a okamžite privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci ako aj hliadku štátnej polície. Záchranári zranenú ženu previezli na vyšetrenie do nemocnice. Samotným napadnutím sa už ďalej zaoberal Policajný zbor SR.

prípad_tehotnej_krvácajúcej_ženy_(Vlastné) Záchranári prevážajú zranenú ženu do nemocnice. Foto: Mestská polícia Bratislava

Chytili sme falošného cestára

Mestskí policajti z Okresného veliteľstva Bratislava IV prichytili pri maľovaní vodorovného dopravného značenia staršieho pána. Ten prišiel v stredu na parkovisko ku kostolu Ducha svätého v Dúbravke oblečený v bielom, mal so sebou metličku, maliarske pásky, bielu farbu a aj dosky, aby čiary, ktoré maľuje boli rovné. Vlastný priechod pre chodcov podľa jeho slov vytvoril preto, aby si zabezpečil dostatok miesta pre pohodlné vycúvanie z parkovacieho miesta určeného pre zdravotne postihnuté osoby. Svojim konaním však porušil príslušné všeobecne záväzné nariadenie a dopustil sa, žiaľ, priestupku. Prípad sme odovzdali k ďalšiemu riešeniu mestskej časti.

IMG_4728_(Vlastné) Falošný cestár si na dopravnom značení dal skutočne záležať. Foto: Mestská polícia Bratislava

IMG_4732_(Vlastné) Starček sa zariadil po svojom. Foto: Mestská polícia Bratislava

Zo stretu s vozidlom si odnisol ľahšie poranenia

Kolegovia z Okresného veliteľstva Bratislava II v pondelok popoludní pomáhali 13-ročnému chlapcovi, ktorý utrpel ľahšie zranenia pri strete s vozidlom. K nehode došlo priamo na priechode pre chodcov na Čmelíkovej ulici v Ružinove. Motoristov v tejto súvislosti vyzývame k zvýšeniu opatrnosti na cestách, predovšetkým v lokalitách sídlisk, kde je pohyb chodcov intenzívnejší. Chodcov naopak upozorňujeme, aby nezabúdali, predovšetkým v šere a tme, mať na sebe či už reflexné prvky alebo minimálne svetlejšie kusy oblečenia.  

aaa_(Vlastné) K dopravnej nehode došlo za šera. Foto: Mestská polícia Bratislava

Spolupráca s lesnou strážou

Na poriadok  v bratislavských mestských lesoch dozerá aj lesná stráž. Jej členovia navštívili náš Útvar zásahovej jednotky a kynológie, v rámci ktorého pôsobí aj lesoparková hliadka. Cieľom stretnutia bola predovšetkým výmena cenných skúseností z ochrany priestorov, do ktorých najmä v tomto období, prichádza množstvo ľudí za oddychom.

259502488_402167778186019_4803428087542730556_n_(Vlastné) Stretnutie mestskej polície s členmi lesnej stráže na našom útvare na Obchodnej ulici. Foto: Mestská polícia Bratislava

V tejto súvislosti by sme chceli ľudí poprosiť o dodržiavanie základných pravidiel:

  • neporušujte pravidlá vjazdu áut do lesa a rešpektujte príslušníkov mestskej polície a lesnú stráž
  • držte svojich psov na vôdzke
  • odpad, ktorý do lesa prinesiete, si aj odneste
  • neničte lesný mobiliár – altánky, lavičky, rozhľadne a podobne
  • cyklisti rešpektujte chodcov a neohrozujte ich rýchlou jazdou
  • chodci na asfaltových cestách nezaberajte priestor po celej šírke a nechajte vždy aspoň polovicu cesty prejazdnú

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.