Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2021

Dátum: 31.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2021

Dozviete sa o agresívnom mužovi, ktorý napádal záchranárov, ale aj o tom, ako sme pomáhali zachrániť život mužovi v bezvedomí.

V týždni od 22. marca do 28. marca 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1652 udalostí. Medzi nimi bolo aj 273 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
 
Pomoc na Námestí SNP
 
 
 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1248. Mestská polícia v 9 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 15 ľuďom a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát. Za priestupok proti verejnému poriadku riešili mestskí policajti sedem ľudí. Počas týždňa zistili hliadky mestskej polície sedem nových skládok a na príslušné úrady bolo nahlásených osem starých vozidiel.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušili 13 občanov a jeden priestupok sa týkal nepovolenej pouličnej aktivity. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj deväť priestupkov  v súvislosti s porušením opatrení na ochranu verejného zdravia a za porušenie podmienok držania psov riešili 8 osôb.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 670 prípadoch a 55 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov  – 64 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Kukučínovej ulici.

O živote neznámeho muža rozhodovali sekundy

Šťastie v nešťastí. Aj to si môže po štvrtku povedať muž, ktorý sa krátko po 19-tej hodine v centre mesta, na Námestí SNP, ocitol v náhlych zdravotných ťažkostiach. Na mieste sa práve v tom čase nachádzali aj mestskí policajti zo Zásahovej jednotky spolu s kynológmi mestskej polície. Muž sa sťažoval na bolesť v hrudi, sťažené dýchanie a zmienil sa aj o tom, že trpí epilepsiou. V okamihu sa ale jeho stav rapídne zhoršil, prestal komunikovať a začal upadať do bezvedomia. Kontrolou jeho základných životných funkcií policajti zistili, že nedýcha a nemá hmatateľný pulz. Okamžite preto pristúpili k resuscitácii, mužovi spriechodnili dýchacie cesty a začali s masážou srdca. To už na miesto udalosti smerovala aj posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorú policajti okamžite privolali. Po niekoľkominútovej snahe a skutočnom odhodlaní muža zachrániť, sa im to policajtom našťastie podarilo. Následne ho uložili do stabilizovanej polohy a udržiavali pri vedomí až do príchodu záchranárov, ktorí  ho následne previezli do zdravotníckeho zariadenia.

Agresívny muž napádal  záchranárov

Oznam o mužovi nehybne ležiacom na ceste nasmeroval policajtov mestskej polície z Ružinova taktiež vo štvrtok podvečer na Linzbothovú ulicu v Podunajských Biskupiciach. Kontrolou jeho stavu zistili, že pravdepodobne tvrdý dopad na zem mužovi spôsobil dve značne krvácajúce rany na zadnej časti hlavy. Hliadka preto ihneď vyrozumela pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Zranený muž však namiesto vďaky, začal voči policajtom vystupovať agresívne. Odmietal s nimi komunikovať a slovne ich urážal. Jeho verbálna, ale aj neverbálna agresivita sa stupňovala aj po príchode záchranárov. Počas jeho presunu do sanitky sa dokonca pokúsil napadnúť jedného z členov posádky rýchlej zdravotnej pomoci. Mestskí policajti samozrejme neváhali a zdravotníkom poskytli asistenciu pri prevoze pacienta do nemocničného zariadenia.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.3.2021 / 31.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.