Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stop bytovým zlodejom - Pozor na byty

Dátum: 04.10.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Stop bytovým zlodejom - Pozor na byty

Prevenciu bytovej kriminality zvládne každý z nás. Do bytov nevpúšťajte cudzích ľudí predstavujúcich sa ako zástupcovia rôznych firiem, poisťovní, plynární či elektrární...

Prevenciu bytovej kriminality zvládne každý z nás. Do bytov nevpúšťajte cudzích ľudí predstavujúcich sa ako zástupcovia rôznych firiem, poisťovní, plynární či elektrární...
 
 
 
Zamestnanci týchto služieb sa musia vopred ohlásiť a na požiadanie preukázať služobným preukazom organizácie, ktorú zastupujú. Počas dlhšej neprítomnosti v byte nenechávajte pootvárané okná, nezaťahujte rolety, či žalúzie, požiadajte susedov, aby vyberali poštovú schránku. Susedov taktiež požiadajte, aby v byte občas rozsvietili svetlá, pootvárali na čas okná. Pozor na telefónny záznamník – odkaz typu „sme na dovolenke a vrátime sa vtedy a vtedy...“ je hodenou rukavicou  bytovým zlodejom. Odborníci odporúčajú zabezpečiť vstup do bytu bezpečnostnými dverami osadenými v betóne zaliatej zárubni. K týmto dverám patrí kvalitný bezpečnostný zámok v kombinácii s ďalšími zabezpečovacími zariadeniami akými sú bezpečnostné závory, či retiazky. V prípade, že bývate na prízemí, nešetrite na bezpečnostných okenných fóliách. Väčšie finančné obnosy a cennosti sú bezpečné v trezoroch niektorého z bankových ústavov.

Chrániť sa pred zlodejmi je možné aj prostredníctvom Pultu centrálnej ochrany, ktorý je v prevádzke od roku 1993. Tento patrí pod hlavné mesto Bratislava a poskytuje služby pri ochrane majetku právnických a fyzických osôb. Jeho úlohou je monitorovanie a vyhodnocovanie správ z elektronického zabezpečovacieho systému. V súčasnosti pult centrálnej ochrany sleduje 320 objektov, medzi nimi napríklad bratislavské galérie, múzeá, základné umelecké školy, centrá voľného času či mestské podniky a organizácie. Zásahy na základe signálu vykonávajú hliadky mestskej polície.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.10.2016 / 4.10.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.