Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zákaz používania zábavnej pyrotechniky platí aj počas Silvestrovskej noci

Dátum: 29.12.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zákaz používania zábavnej pyrotechniky platí aj počas Silvestrovskej noci

Aj tento rok je Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy pripravená v spolupráci s Policajným zborom SR zabezpečiť počas Silvestrovskej noci verejný poriadok. Mestskí policajti budú dbať aj na dodržiavanie aktuálnych opatrení prijatých v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu

Tak, ako aj po minulé roky, aj tento rok Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy je pripravená v spolupráci s Policajným zborom SR zabezpečiť počas Silvestrovskej noci na území hlavného mesta SR Bratislavy verejný poriadok ako aj plniť všetky úlohy, ktoré jej vyplývajú zo zákona.
 
 
svetlica
 
 
 

Okrem iného, vzhľadom na súčasnú pandémiu, aj počas Silvestrovskej noci budú mestskí policajti dbať na dodržiavanie aktuálnych opatrení prijatých v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu  a v súlade so zákonom riešiť tie osoby, ktoré by tieto opatrenia porušili.

Občanom preto pripomíname, že za neprekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) na miestach verejnosti prístupných (vyšpecifikovaných v aktuálnom opatrení) môžu mestskí policajti uložiť sankciu v blokovom konaní až do výšky 1.000,- Euro, alebo odstúpiť na konanie príslušnému správnemu orgánu, ktorým je v takomto prípade príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave.

Vzhľadom k tomu, že núdzový stav bol predĺžený, naďalej trvá zákaz vychádzania (platí do 10. januára 2021), mestskí policajti budú samozrejme kontrolovať aj prípadné zoskupovanie sa ľudí (zhromažďovanie viac ako 6 ľudí) a takéto zistenia následne odstupovať k ďalšiemu konaniu príslušnému orgánu.

Taktiež v prípade nerešpektovania zákazu otvárania podnikov budú mestskí policajti postupovať v zmysle platných právnych predpisov a po takomto zadokumentovaní vec následne odstúpia na ďalšie konanie príslušnému orgánu.

 Kontrolovať sa budú priebežne aj verejne prístupné miesta, na ktorých je v hlavnom meste SR v Bratislave zakázané požívanie alkoholických nápojov.

Občanom zároveň dôsledne pripomíname, že v hlavnom meste platí od 1.novembra 2016 celoročný zákaz používania zábavnej pyrotechniky, pričom dodržiavanie tohto zákazu budú mestskí policajti počas Silvestrovskej noci taktiež kontrolovať.

       

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.12.2020 / 30.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.