Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ďalšie prírastky do nášho vozidlového parku

Dátum: 22.09.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Ďalšie prírastky do nášho vozidlového parku

Vozidlový park Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy má nové prírastky v podobe piatich nových motorových vozidiel značky Hyundai Tucson

Námestníčka primátora Lucia Štasselová v priestoroch kynologickej stanice mestskej polície v Mlynskej doline odovzdala veliteľom expozitúr a ich zástupcom kľúče od 5 novučičkých motorových vozidiel značky Hyundai Tucson.
 
 
nové autá
 
 
 

Tieto mestskej polícii dodala spoločnosť Autopolis, ako víťaz verejného obstarávania na predmet zákazky nákup vozidiel so zvláštnymi výstražnými znameniami a svetlami. Slávnostné odovzdanie áut sa nieslo v príjemnom a priateľskom duchu. Poverený náčelník mestskej polície Tibor Lehocký pani viceprimátorku v krátkosti oboznámil s problematikou autodopravy mestskej polície a nasledovalo samotné odovzdanie kľúčov do rúk policajtov. V závere stretnutia policajti s námestníčkou primátora vzájomne diskutovali o aktuálnych otázkach týkajúcich sa mestskej polície a jej ďalšom smerovaní.

Čo sa týka vozidlového parku mestskej polície, tento momentálne tvorí 47 vozidiel, pričom 38 z nich je osobných, 3 sú prípojné a jeho súčasťou je aj 6 motocyklov. Najviac zastúpenou značkou sú osobné motorové vozidlá značky Škoda, a to Octavia, Roomster a Fabia. Ďalšími značkami sú osobné motorové vozidlá Kia, Fiat, Volkswagen a Toyota.

Zaujímavosťou je skutočnosť, že v prevádzke je ešte stále aj osobné motorové vozidlo Škoda Octavia s rokom výroby 1999. Je to zároveň vozidlo, ktoré s nájazdom kilometrov 335 269 patrí k „rekordérom“ v počte najazdených kilometrov. Konkuruje jej už len Škoda Roomster s rokom výroby 2008, na ktorej policajti vo výkone služby najazdili 336 505 kilometrov.

Najnovšie vozidlá, ktoré mestská polícia dostala do užívania budú policajtom nápomocné predovšetkým v náročnejšom teréne, napríklad v záhradkárskych oblastiach, do ktorých sa súčasne používané vozidlá dostanú len veľmi obtiažne.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.9.2020 / 22.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.