Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mestská polícia neohlásene kontrolovala taxikárov

Dátum: 23.03.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Mestská polícia neohlásene kontrolovala taxikárov

Kontrolovali sme taxametre, státie mimo stanovišťa, vybavenie motorového vozidla. Zisťovali sme tiež, či je na karosérii vozidla vyznačená sadzba cestovného, či má vodič k dispozícii potrebné doklady a koncesné listiny, tiež či je vozidlo taxi služby riadne označené.

Mestská polícia v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom v Bratislave sa zamerala na kontrolu taxi služieb. Kontrolovali sme taxametre, státie mimo stanovišťa, vybavenie motorového vozidla. Zisťovali sme tiež, či je na karosérii vozidla vyznačená sadzba cestovného, či má vodič k dispozícii potrebné doklady a koncesné listiny, tiež či je vozidlo taxi služby riadne označené.
 
Počas dvoch hodín sme skontrolovali 45 taxikárov, pričom u 5 z nich sme zistili závady. Najčastejšie išlo o používanie neoverených taxametrov, nesprávne označenie vozidiel, či chýbajúce doklady. Priestupky sa budú riešiť v správnom konaní.

Do kontroly sa okrem 17 príslušníkov mestskej polície zapojilo aj   5 príslušníkov policajného zboru.

V súvislosti s blížiacim sa predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie rozhodol náčelník mestskej polície Peter Krajíček o zvyšovaní kontrol taxi služieb.  Náčelník mestskej polície Peter Krajíček: „Sme tu pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Chceme oddeliť poctivých taxikárov od tých, ktorí nerešpektujú predpisy. Našou snahou je zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb. Nebudeme preto tolerovať tých taxikárov, ktorí porušujú predpisy a narúšajú prirodzené konkurenčné prostredie medzi taxi službami.“ Mestská polícia bude podobné kontroly vykonávať aj v naďalej. Neprestaneme ani počas predsedníctva a to aj napriek iným úlohám, ktoré v tom čase budeme plniť.

 
Kontakt: Mgr. Ľubomíra Miklovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.3.2016 / 24.3.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.