Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ocenenie za záchranu ľudského života

Dátum: 23.11.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Ocenenie za záchranu ľudského života

Vedenie Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy navrhlo Snemu náčelníkov mestských a obecných polícií Slovenska udeliť medailu Za záchranu života dvom príslušníkom Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislav.

Vedenie Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy navrhlo Snemu náčelníkov mestských a obecných polícií Slovenska udeliť medailu Za záchranu života dvom príslušníkom Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy a to strážnikovi Milanovi Pušecovi, a inšpektorovi Jozefovi Cuninkovi. Snem sa uskutočnil v dňoch 18. až 19. novembra tohto roku v Prešove. Medailu obom príslušníkom slávnostne odovzdal v Primaciálnom paláci v Bratislave 24. novembra 2008 námestník primátora hl. mesta Tomáš Korček a náčelníčka MsP Zuzana Zajacová.
 
Obaja príslušníci, ktorí sú zaradení na Stanici zásahu pultu centrálnej ochrany dňa 7. novembra 2008 o 17.50 hod. v priestoroch Medickej záhrady v Bratislave spozorovali na jednej z lavičiek ležiaceho neznámeho muža. Zasahujúcim policajtom sa ho podarilo prebrať, avšak neznámy s hliadkou len ťažko komunikoval. Vedľa neho ležala taška naplnená liekmi, pričom v jednom obale chýbalo desať tabletiek. Neznámy policajtom potvrdil, že tieto zapil väčším množstvom alkoholu. Jednalo sa o medicínske prípravy slúžiace na liečenie rôznych psychických stavov. Ako sa vyjadril, užitím týchto liekov chcel spáchať samovraždu. Následne upadol do bezvedomia. Hliadka z tohto stavu neznámeho prebrala a následne privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Do ich príchodu o 18.20 hod. neznámeho slovným kontaktom udržiavala neustále pri vedomí. Lekárka záchrannej služby po prehliadke muža rozhodla o okamžitom podaní infúznej liečby a neskôr o prevoze pacienta do nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Bratislave. Lieky zapité alkoholom začali u neznámeho účinkovať, čo prezrádzali rozšírené zreničky jeho očí, ako aj stav, kedy upadal do bezvedomia. Ako sa vyjadrila lekárka rýchlej zdravotníckej pomoci, v prípade oneskoreného podania infúznej liečby hrozila mužovi smrť. Po prevoze do nemocnice sa podarilo zdravotný stav 27- ročného Bratislavčana stabilizovať a na druhý deň už bol mimo ohrozenia života.

       

 
Kontakt: Mgr. Ľubomíra Miklovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.11.2008 / 24.11.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.