Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pokuty je možné platiť aj platobnou kartou

Dátum: 08.07.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Pokuty je možné platiť aj platobnou kartou

Zaviedli sme do praxe ako prví na Slovensku v lete 2008 bezhotovostný platobný styk pri platení pokút. Občania, ktorí sa dopustili priestupku a nechcú alebo nemôžu zaplatiť blokovú pokutu v hotovosti, môžu uhradiť príslušnú sumu aj platobnou kartou.

Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy zaviedla do praxe ako prvá na Slovensku v lete 2008 bezhotovostný platobný styk pri platení pokút. Občania, ktorí sa dopustili priestupku a nechcú alebo nemôžu zaplatiť blokovú pokutu v hotovosti, môžu uhradiť príslušnú sumu aj platobnou kartou.
 
Bratislavská mestská polícia  systém bezhotovostného platobného styku zaviedla do praxe ako prvá  spomedzi všetkých policajných zložiek na Slovensku v roku 2008  v mestských častiach Staré Mesto a Ružinov, kde dlhodobo dochádza v najväčšiemu počtu priestupkov. Jeden platobný terminál bol v skúšobnej prevádzke k dispozícii aj v areáli odťahovacej služby na Bazovej ulici. Od roku 2009 sú už v hlavnom meste tieto zariadenia k dispozícii na všetkých Okrskových staniciach MsP.

Platobné terminály dala pre mestskú políciu k dispozícii VÚB. Jej pracovníci zároveň preškolili príslušníkov mestskej polície na spôsob používania platobných terminálov. MsP pristúpila k spolupráci s VÚB aj z dôvodov, že hlavné mesto má v tejto bankovej inštitúcii už niekoľko rokov vedený svoj bankový účet a realizácia platieb prostredníctvom inej bankovej inštitúcie by sa zbytočne predlžovala. Poplatky za používanie POS-terminálov a realizáciu platieb pri ktoromkoľvek druhu platobnej karty bude znášať mestská polícia. Priestupca teda nemusí mať obavy, že zaplatením blokovej pokuty týmto spôsobom bude znášať ešte aj bankové poplatky za finančnú transakciu.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.8.2008 / 8.7.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.