Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2018

Dátum: 10.12.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 3. decembra do 9. decembra 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1423 udalostí. Medzi nimi bolo aj 314 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1011. V 4 prípadoch mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 5 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat. Mestská polícia zistila v 2 prípadoch podozrenie zo spáchania trestného činu.

V oblasti dodržiavania pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 12 prípadov porušenia týchto pravidiel. Čistota a verejný poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 7 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát. V 1 prípade bola vykonaná kontrola taxi a v 1 prípade bolo zistené porušenie povinností podnikateľa.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 5 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušili 2 ľudia, 3 priestupky súviseli s nepovolenými pouličnými aktivitami a 5 priestupkov sa týkalo obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Zákon o ochrane nefajčiarov tým, že niektorí ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bol porušený 19 krát. V 3 prípadoch bol hliadkami mestskej polície riešený nepovolený ambulantný predaj.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 3 staré vozidlá, 1 novú nelegálnu skládku a 3 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 627 krát a 134 motoristov si po svoje odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 38 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.12.2018 / 11.12.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.