Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2018

Dátum: 11.11.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. novembra do 11. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1705 udalostí. Medzi nimi bolo aj 300 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1302. V 6 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 16 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 2 krát a v 5 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v 1 prípade. V 16 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a taxikári boli kontrolovaní 4 krát. V 2 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a v 1 prípade zistili a riešili užívanie verejného priestranstva bez povolenia.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 5 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 7 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 4 prípadoch. Za nepovolený ambulantný predaj bol mestskou políciou riešený 1 priestupca a v 1 prípade zistila hliadka mestskej polície realizáciu stavebných prác mimo vyhradeného času.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 7 starých vozidiel a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 836 prípadoch a 122 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 37 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Ružinovskej ulici.

Zachránili sme ľudský život

V sobotu popoludní mestskí policajti z Expozitúry BA V zachránili život 40-ročnému mužovi, ktorý chcel ukončiť svoj život skokom z Mosta SNP. Po preverení prijatého oznamu policajti s cieľom zachrániť ľudský život muža sediaceho v inkriminovanom čase na zábradlí mosta dostali na miesto, kde bol mimo ohrozenia života. Následne ho odovzdali do rúk pracovníkov RZP, ktorí ho previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Prvá pomoc mužovi v bezvedomí

V nedeľu vo večerných hodinách hliadka z Expozitúry BA III počas hliadkovej činnosti na Račianskej ulici spozorovala muža ležiaceho na zemi v bezvedomí. Policajti mu ihneď poskytli prvú pomoc, uložili ho do stabilizovanej polohy a privolali záchranárov, ktorí ho následne previezli na ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia. 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.11.2018 / 12.11.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.