Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2018

Dátum: 23.10.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 15. októbra do 21. októbra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1543 udalostí. Medzi nimi bolo aj 302 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1125. V 2 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, 1 krát s príslušníkmi Policajného zboru a 2 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 19 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát a v 7 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 22 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkami mestskej polície riešený v 2 prípadoch.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 9 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 2 prípadoch. V 1 prípade zistila hliadka mestskej polície nepovolené exteriérové sedenie.

Na príslušné úrady boli nahlásené 3 staré vozidlá a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 676 prípadoch a 122 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 33 zistili a riešili jednotlivé hliadky na viacerých miestach, a to na Viedenskej ceste, Trnavskej ceste a Ružinovskej ulici.

Dobrí ľudia stále medzi nami žijú

Na telefonickej linke 159 prijala mestská polícia oznam o tom, že vo Vrakuni na Dvojkrížnej ulici uviazla v korune stromu mačka. K prípadu boli okrem mestskej polície privolaní aj dobrovoľní hasiči. V jednom momente sa mačka pokúsila dostať dolu, avšak pri dopadnutí na zem sa zranila. Okoloidúcemu mužovi, pravdepodobne milovníkovi zvierat, prišlo zvieraťa ľúto. Mestským policajtom a hasičom tento muž povedal, že veterinárne ošetrenie mačke zaplatí, naložil ju do auta a odviezol k veterinárovi.

Agresívneho muža spacifikovali

V sobotu krátko popoludní prijala mestská polícia oznam, v ktorom oznamovateľ uvádzal, že v lokalite Malého Páleniska sa voľne pohybujú dva psy, pričom sa nachádzajú v blízkosti muža ležiaceho na zemi. Hliadka Expozitúry BA II šla oznam ihneď preveriť. V čase príchodu hliadky muž spal, preto ho policajti prebudili a požiadali, aby zamedzil voľnému pohybu psov a následne predložil doklad totožnosti. Muž však viacnásobnú výzvu policajtov neuposlúchol a voči hliadke začal vystupovať agresívne, z tohto dôvodu boli voči nemu použité donucovacie prostriedky.

 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.10.2018 / 23.10.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.