Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2018

Dátum: 11.09.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 03.septembra do 09.septembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1413 udalostí. Medzi nimi bolo aj 355 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 925. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v 2 prípadoch so slobodou zvierat, v 1 prípade s Policajným zborom SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 25 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 31 ľudí. V 6 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 4 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a v 9 prípadoch nedodržanie stanovených záverečných hodín.V 8 prípadoch riešili porušenie zákona o ochrane nefajčiarov, v 1 prípade nepovolené pouličné aktivity, v 3 prípadoch obťažovanie osôb a v 2 prípadoch rušenie nočného pokoja.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 3 staré vozidlá a 3 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 569 prípadoch a 132 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Námestí SNP, odkiaľ evidujeme celkom 32 priestupkov.

 

Rozlúčka s letom na Šturovej ulici

V nedeľu sa Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta, lúčili s letom na Šturovej ulici. Na bezproblémový priebeh podujatia a verejný poriadok dohliadali mestskí policajti. Počas jeho konania sa stretli s viacerými situáciami, napríklad našli stratený mobilný telefón, no v krátkom čase jeho majiteľa vypátrali a mobil mu odovzdali. Nezostalo to však iba pri mobile, medzi ľuďmi si totiž všimli aj dieťa, ktoré zjavne hľadalo svojich rodičov. Iba 3-ročné dieťa našťastie v priebehu niekoľkých minút odovzdali do rúk šťastnej matky. Až na tieto dva už spomínané prípady, rozlúčka s letom prebehla bez komplikácií, nič mimoriadne sa nestalo.

 

Mestskí policajti zadržali podozrivé osoby z kreslenia grafitov

V sobotu nadránom počas hliadkovej činnosti na Námestí Slobody mestskí policajti z Expozitúry BA I spozorovali tri neznáme osoby, ktoré poškodzovali fontánu kreslením grafitov. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu boli na miesto ihneď privolaní príslušníci Policajného zboru, ktorí si tento prípad prevzali.

 

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.9.2018 / 11.9.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.