Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2018

Dátum: 28.08.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 20. augusta do 26. augusta 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1353 udalostí. Medzi nimi bolo aj 313 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným priestupkom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 840. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu a v jednom prípade bola vypátraná hľadaná osoba.

S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci hliadky mestskej polície spolupracovali 8 krát. V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky MsP 14 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v štyroch prípadoch.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 60 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát. Päť priestupkov sa týkalo nepovoleného vjazdu bicyklov do areálu prírodného kúpaliska Kuchajda, štyri nepovoleného táborenia a kladenia ohňov v prírode a 12 nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj sedem prípadov nepovoleného exteriérového sedenia.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 12 ľudí. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 10 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené dva prípady poškodenia dopravných značiek, dve nové nelegálne skládky a tri staré vozidlá.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 442 krát a 116 vodičov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 55 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP.

„Zaľúbenci“ skončili na policajnom oddelení

V stredu popoludní v areáli Štrkoveckého jazera počas hliadkovania si všimla hliadka mestskej polície dve osoby, ktoré na detskom ihrisku v blízkosti Štrkovca vykonávali pohlavný styk. Z dôvodu podozrenia, že na mieste verejnosti prístupnom vzbudzovali verejné pohoršenie boli 49 a 50 roční zaľúbenci zadržaní a odovzdaní príslušníkom Policajného zboru.

Hľadaný muž zo Šale sa ukrýval medzi bezdomovcami

V utorok predpoludním v rámci pravidelného výkonu hliadkovej činnosti na Račianskom Mýte zistili mestskí policajti z Expozitúry Bratislava III porušenie príslušného všeobecne záväzného nariadenia osobami, ktoré znečisťovali verejné priestranstvo. Počas identifikácie priestupcov však bolo zistené, že 31-ročný muž zo Šale sa nachádza v pátraní ako osoba nezvestná. Z dôvodu ďalších potrebných úkonov si muža na mieste prevzali príslušníci Policajného zboru.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.8.2018 / 28.8.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.