Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2018

Dátum: 01.08.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 23.júla do 29.júla preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1 116 udalostí. Medzi nimi bolo aj 252 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 702. V 6 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi hasičského a záchranného zboru SR, v 2 prípadoch s Policajným zborom SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 13 ľudí. V 14 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Nedodržanie stanovených záverečných hodín bolo zistené v 6 prevádzkach. V 3 prípadoch sme zaznamenali nepovolené pouličné aktivity a zo strany 6 ľudí obťažovanie okoloidúcich.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 5 starých vozidiel a 3 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 364 prípadoch a 92 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí , odkiaľ evidujeme celkom 37 priestupkov.

Požiar kontajnera

Mestskí policajti v stredu nad ránom privolávali k požiaru kontajnera na ulici Pod Rovnicami príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Hasiči požiar zlikvidovali, no kto oheň na tomto mieste založil zatiaľ nie je známe.

Cudzinec to prehnal s alkoholom

 

Pokiaľ ide o spoluprácu s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci väčšina ich výjazdov po telefonátoch mestskej polície bola k pacientom s rôznymi zdravotnými problémami. Boli žiaľ aj prípady, kedy si tieto zdravotné problémy spôsobili samotní ľudia tým, že sa niekde viac ako je prípustné pozreli na dno pohárika a v dôsledku opilosti začali strácať kontrolu sami nad sebou a pri pádoch sa zranili - tak ako napríklad mladý Švajčiar v sobotu nadránom pod Mostom SNP. Cudzinec skončil prirodzene so zraneniami v najbližšom zdravotníckom zariadení. 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.8.2018 / 1.8.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.