Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2018

Dátum: 24.07.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 16. júla do 22. júla 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1215 udalostí. Medzi nimi bolo aj 257 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 795. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v troch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu a v dvoch prípadoch občania mestským policajtom odovzdali nájdené osobné doklady.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 10 priestupkov. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 50 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 11 krát. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj osem prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj šesť priestupkov týkajúcich sa nepovolených pouličných aktivít. Zistili tiež  13 priestupkov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, tri nepovolené exteriérové sedenia a päť prípadov nerešpektovania zákazu vjazdu s bicyklom do areálu prírodného kúpaliska Kuchajda.

Na príslušné úrady boli nahlásené tri staré vozidlá, dva prípady poškodenia dopravných značiek a tri nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 450 krát a 104 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 39 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Padnutý strom „zdemoloval“ červený Peugeot

Nápor silného vetra nevydržal jeden zo stromov na Zvolenskej ulici a ten sa v utorok popoludní zrútil na zaparkovaný červený Peugeot. Strom auto vážne poškodil. Hliadka na miesto privolala bratislavských hasičov a majiteľ auta neskôr aj hliadku Policajného zboru.

Uvoľnený reklamný pútač ohrozoval chodcov

Reklamný pútač umiestnený na jednej z budov na Hurbanovom námestí vo štvrtok popoludní nebezpečne ohrozoval nič netušiacich chodcov. Mestskí policajti preto do centra mesta zavolali hasičov a tí tento pútač bezpečne upevnili.

Opustený kočík pod Mostom SNP

V stredu predpoludním telefonicky nahlásili občania mestským policajtom opustený detský kočík na parkovisku pod Mostom SNP. V kočíku malo byť podľa oznámenia aj malé dieťa. Ukázalo sa však, že kočík na prevoz bábätiek už dávno neslúži, ale používajú ho bezdomovci. Tí pomocou neho zvážajú do zberných surovín staré železo.

Zranený cyklista na Viedenskej ceste

V utorok popoludní jedna z hliadok mestskej polície pomáhala zranenému cyklistovi na Viedenskej ceste. Ten si pri páde rozbil hlavu. Do príchodu záchranárov mu hliadka poskytla predlekársku pomoc a následne záchranári športovca odviezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.7.2018 / 24.7.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.