Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2018

Dátum: 03.07.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. júna do 1.júla 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1420 udalostí. Medzi nimi bolo aj 276 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 974. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade občania odovzdali hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 28 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 12 krát. Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 10 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín a osem nepovolených exteriérových sedení.

Napriek zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 31 ľudí, prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov zistili mestskí policajti v dvoch prípadoch a osem priestupkov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 7 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené dve nové nelegálne skládky, štyri prípady poškodenia dopravných značiek, tri nepovolené rozkopávky a päť starých vozidiel.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 527 krát a 131 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 30 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí Eugena Suchoňa.

Z cesty si urobil spálňu

V piatok krátko pred desiatou hodinou večernou zasahovala jedna z hliadok mestskej polície na Rovniankovej ulici. Jazdné pruhy tejto ulice by normálne mali slúžiť pre motorové vozidla, prípadne pre cyklistov. Na to ale nedbal istý bezdomovec. Ten si do jedného z týchto pruhov premiestnil postel, ľahol si na ňu a tvrdo zaspal. Zo snenia ho však prebudili mestskí policajti a spáčovi vysvetlili na čo vôbec slúžia cesty. Zdá sa, že tento muž to pochopil, starú posteľ z cesty odstránil a pobral sa nevedno kam.

Had v garáži, korytnačka na Jadranskej ulici

V hlavnom meste mali mestskí policajti viacero oznámení týkajúcich sa nie každodenných zásahov so zástupcami ríše zvierat. Počas víkendu to bol had v garáži na Stodolovej ulici a v utorok popoludní korytnačka, ktorú našli na Jadranskej ulici. O plaza sa postarali občania, ktorí ho odchytili. Ku korytnačke boli privolaní pracovníci Štátnej ochrany prírody.

 

 


 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2018 / 3.7.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.