Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2018

Dátum: 26.06.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 18. júna do 24. júna 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1394 udalostí. Medzi nimi bolo aj 313 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným udalostiam ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 910. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V troch prípadoch hliadky mestskej polície zistili podozrenie zo spáchania trestného činu.

Deväť priestupkov sa týkalo porušení pravidiel v oblasti verejného poriadku a dva priestupky sa týkali oblasti ochrany životného prostredia. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v štyroch prípadoch.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 40 ľudí. Počas týždňa mestskí policajti na príslušné úrady nahlásili 10 nových nelegálnych skládok a tri staré vozidlá. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo šesť predávajúcich a dva priestupky sa týkali nepovoleného exteriérového sedenia.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 10 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 11 krát. Štyri prípady súviseli s obťažovaním okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že najviac priestupkov – 28 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Žižkovej ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 495 krát a 110 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Opitý muž zaútočil na hliadku mestskej polície

V utorok vo večerných hodinách sme na linke 159 prijali oznam o tom, že na otočisku trolejbusov v bratislavskej Vrakuni, konkrétne na Čiližskej ulici leží neznámy muž a bráni otáčaniu trolejbusov. Na miesto bola preto ihneď vyslaná hliadka Expozitúry Bratislava II kvôli prevereniu oznamu. Po príchode na miesto mestskí policajti hodnovernosť podnetu potvrdili. Na zemi ležal muž, ktorý bol zjavne pod vplyvom návykových látok. Tento začal následne na policajtov útočiť a napádať ich, z uvedeného dôvodu boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Z dôvodu útoku na verejného činiteľa boli na miesto privolaní príslušníci Policajného zboru, ktorí si muža prevzali k ďalšiemu konaniu.

Nešťastný pád na Hurbanovom námestí

Zatiaľ čo na Námestí SNP v piatok podvečer pokračoval ďalší zo série protestov Za slušné Slovensko, na Hurbanovom námestí mali plné ruky práce kynológovia mestskej polície. Tí totiž pomáhali 67-ročnej žene, ktorá po zakopnutí o lavičku spadla na zem a pri páde utrpela viacero poranení v spánkovej oblasti hlavy. Policajní kynológovia v tomto prípade nezaváhali ani minútu a zranenej žene okamžite poskytli prvú pomoc a krvácajúce rany hneď na mieste ošetrili. Vzhľadom k zraneniam ženy na miesto taktiež privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí ženu previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 


 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.6.2018 / 26.6.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.