Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2018

Dátum: 19.06.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 11.júna do 17.júna preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1416 udalostí. Medzi nimi bolo aj 324 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 951. V 4 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s Hasičským a záchranným zborom SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 20 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 26 ľuďom. V 4 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 17 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 2 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie. V 2 prípadoch mestskí policajti zistili nepovolený ambulantný predaj a v 4 prípadoch nepovolené pouličné aktivity.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 584 prípadoch a 120 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov riešili mestskí policajti na Viedenskej ceste , odkiaľ evidujeme celkom 28 priestupkov.

 

Kolegovia zasiahli v pravú chvíľu

Vo štvrtok v popoludňajších hodinách nás viacerí občania prostredníctvom telefonátov na číslo 159 upozorňovali na nie bežné správanie sa neznámej ženy na pešej lávke Mosta SNP, umiestnenej na strane smerom k Mostu Lafranconi. Neznáma sa mala podľa oznámení nakláňať ponad zábradlie, čím vzbudzovala u volajúcich dojem, že chce spáchať samovraždu skokom do Dunaja. Jedna z našich petržalských hliadok tento oznam okamžite preverila a 55-ročnú ženu zo stredného Slovenska na pešej lávke mosta skutočne našla. Svoju kabelku s osobnými dokladmi mala položenú opodiaľ a policajtom povedala, že trpí vážnymi zdravotnými problémami. Policajti s ňou začali okamžite komunikovať a postupne ju z mosta odprevadili až na Viedenskú cestu. Stredoslováčka sa neustále sťažovala na neznesiteľné bolesti brucha, mala problémy s chôdzou a začala odpadávať. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ženu previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 

Prepadnutá vozovka na Sputnikovej ulici

 

Vo štvrtok smerovala hliadka mestskej polície na Sputnikovu ulicu. Tu sa na vozovke objavila veľká jama. Miesto prepadu vozovky naši policajti označili bezpečnostnými páskami a na vzniknutú situáciu okamžite upozornili príslušného správcu komunikácie.

 


 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.6.2018 / 19.6.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.