Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2018

Dátum: 12.06.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 04.júna do 10.júna preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1385 udalostí. Medzi nimi bolo aj 346 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 891. V 2 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 1 prípade s Policajným zborom a v 4 prípadoch so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 30 ľudí. V 9 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 14 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 3 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy mestskí policajti riešili 13 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 9 prípadoch.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 511 prípadoch a 119 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov riešili mestskí policajti na Viedenskej ceste a Jesenského ulici, na každej so spomínaných ulíc ich bolo 27.

 

Športový deň náčelníka mestskej polície

V areáli našej Stanice jazdeckej polície a kynológie so sídlom v Mlynskej Doline sa uplynulý týždeň vo štvrtok uskutočnil už druhým rokom Športový deň náčelníka mestskej polície. Vo futbalovom turnaji kolegovia mali možnosť zabojovať o putovný pohár náčelníka mestskej polície. Okrem futbalu mali zamestnanci MsP možnosť zapojiť sa aj do rôznych iných športových disciplín, spomeniem streľbu zo vzduchovky, ktorú vyhrala žena, ďalej skok vo vreci, hod loptičkou na cieľ, či súťaž siamské dvojičky. Svojou návštevou nás poctil aj pán primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a pani námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.6.2018 / 12.6.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.