Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2018

Dátum: 06.06.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 28. mája do 3. júna preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1552 udalostí. Medzi nimi bolo aj 313 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1059. V 4 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 2 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v jednom prípade s príslušníkmi Policajného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 24 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 13 krát a v 7 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 8 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 1 prípade riešili mestskí policajti zákaz vjazdu bicyklom. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov riešila mestská polícia 6 krát. V 5 prípadoch mestská polícia zistila a riešila státie na zeleni a 1 krát zakladanie ohniska. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkami mestskej polície riešený v 2 prípadoch a vodiči taxislužieb boli kontrolovaní 9 krát.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 9 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 10 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. V 14 prípadoch zistila hliadka mestskej polície nepovolené exteriérové sedenie a v 1 prípade nepovolené pálenie odpadu.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá a 11 nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 592 prípadoch a 117 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 47 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Požiar pri železničnom koľajisku

Sucho, ktoré momentálne prevláda sa žiaľ podpisuje pod vznik požiarov. Jeden takýto bol aj v stredu popoludní v blízkosti železničných koľajníc vo Vajnoroch. Tento spozorovali mestskí policajti počas výkonu hliadkovej činnosti a ihneď preto vyrozumeli príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Čo bolo príčinou vzniku požiaru zisťujú hasiči.

Záchrana ľudského života

V utorok mestskí policajti na koňoch zo Stanice jazdeckej polície a kynológie, ktorí vykonávali službu v Starom meste pomáhali 32-ročnému Bratislavčanovi po tom, čo ho na Rázusovom nábreží postihli náhle zdravotné problémy. V dôsledku epileptického záchvatu muž spadol na chodník. Hliadka mu okamžite poskytla prvú pomoc, uložila ho do stabilizovanej polohy a vyrozumela pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Do príchodu záchranárov sa epileptický záchvat u postihnutého ešte 2 krát zopakoval. Následne bol prevezený do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Prvá pomoc 12-ročnému chlapcovi

V piatok popoludní si príslušníci mestskej polície z Expozitúry Bratislava II všimli, že na križovatke ulíc Rožňavská a Rádiová odpadol chlapec. Išlo o 12-ročného Olivera, ktorému policajti okamžite poskytli prvú predlekársku pomoc a privolali záchranárov. Títo chlapca následne previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava.

Vozidlo v pátraní

Na linke 159 prijala mestská polícia vo štvrtok ráno oznam, že pred jedným z bytových domov na Komárnickej ulici je zaparkované podozrivé motorové vozidlo, v ktorom sa nachádza neznáma osoba. Službukonajúca hliadka šla oznam preveriť a hodnovernosť oznamu na mieste potvrdila. Vykonanými úkonmi mestskí policajti zistili, že vozidlo sa nachádza v celoštátnom pátraní. Z vecnej príslušnosti bola vec odovzdaná príslušnému útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II k ďalšiemu konaniu.

Dievčatko je už doma v bezpečí

Vo štvrtok podvečer v Dúbravke na Pekníkovej ulici našli mestskí policajti dievčatko, ktoré sa stratilo údajne v dôsledku nedorozumenia pri jeho strážení. 9-ročné dievčatko našťastie vedelo povedať kde býva a hliadka ho bezpečne odprevadila domov.

Had alebo kábel?

V utorok v ranných hodinách obdržala mestská polícia telefonický oznam o tom, že na Mierovej ulici na chodníku sa nachádza had. Policajti preto išli ihneď tento podnet občana preveriť, avšak po príchode na miesto zistili, že nešlo o hada, ale o elektrický kábel.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 6.6.2018 / 6.6.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.