Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2018

Dátum: 29.05.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 21. mája do 27. mája preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1604 udalostí. Medzi nimi bolo aj 311 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1149. V 2 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 29 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát a v 11 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 2 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 1 prípade bolo zo strany mestskej polície zistené a riešené nepovolené pálenie odpadu a v 1 prípade nepovolená rozkopávka. Porušenie zákazu vjazdu s bicyklom riešili hliadky v 2 prípadoch a nepovolený ambulantný predaj 1 krát.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 5 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 5 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. V 2 prípadoch zistili hliadky mestskej polície priestupok proti majetku a 1 krát skladovanie stavebného materiálu bez povolenia. Priestupok na úseku ochrany životného prostredia bol zistený a riešený v 1 prípade. Obťažovanie okoloidúcich riešila mestská polícia v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 7 starých vozidiel, 3 prípady poškodenia dopravného značenia a 7 nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 666 prípadoch a 121 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 33 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Podgurážení muži to prehnali

Pred nie veľmi príjemnú situáciu boli postavení naši policajti z Expozitúry Bratislava III, keď v piatok vo večerných hodinách boli vyslaní na Českú ulicu. Mestská polícia totiž prijala oznam o tom, že na tomto mieste sa nachádzajú dve osoby, ktoré sa podľa slov oznamovateľa správajú neprístojne, váľajú sa po zemi a vykrikujú. Hliadka po príchode na miesto potvrdila pravdivosť oznamu. Jedna zo zúčastnených osôb ležala na zemi a nekomunikovala, druhá stále vedľa nej. Mestskí policajti preto ihneď vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, avšak hneď po tom sa osoba ležiaca na zemi postavila a začala sa správať voči členom hliadky vulgárne a agresívne. Obe osoby javili známky nadmernej konzumácie alkoholu. Jeden z dvojice mužov vzápätí pristúpil k služobnému motorovému vozidlu a prudko otvoril pravé predné dvere, čím ich poškodil, následne začal do auta kopať. Policajti tohto muža vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania avšak túto výzvu neuposlúchol a ďalej úmyselne poškodzoval majetok. Z uvedeného dôvodu boli voči nemu použité donucovacie prostriedky hmaty, chvaty a následne mu boli založené aj služobné putá. Z dôvodu páchania protiprávneho konania, poškodzovania cudzej veci, boli na miesto privolaní príslušníci Policajného zboru.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.5.2018 / 29.5.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.