Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2018

Dátum: 07.05.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 30. apríla do 6. mája preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1457 udalostí. Medzi nimi bolo aj 292 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 975. V 3 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s príslušníkmi hasičského a záchranného zboru. Mestskí policajti riešili aj 2 prípady podozrení zo spáchania trestných činov.

 

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 38 ľudí. V 10 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v 3 prípadoch. V 11 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a taxikári boli kontrolovaní 13 krát. V 9 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 12 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 13 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 6 prípadoch. Za nepovolený ambulantný predaj bol mestskou políciou riešený 1 priestupca a v 2 prípadoch zistila hliadka mestskej polície priestupky proti majetku.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 8 starých vozidiel.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 591 prípadoch a 98 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 32 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí Eugena Suchoňa.

Mestskí policajti zistili 2 prípady podozrení zo spáchania trestného činu

Jeden z prípadov sa odohral hneď na 1. mája v Ružinove, kde kynológ so svojou sučkou belgického ovčiaka vykonával bežnú hliadkovú činnosť. Na Exnárovej ulici si všimli vtedy ešte neznámeho muža, ktorý v jednej z tamojších budov kradol hliníkové lišty. Keď si páchateľ všimol mestského policajta so služobným psom, dal sa ihneď na útek. Šancu pred rýchlym psom však nemal a po pár metroch sučka priviedla svojho pána na miesto, kde sa v tom čase podozrivý 34-ročný Bratislavčan ukrýval.

Ďalší prípad sa odohral v Dúbravke, kde mala podľa slov oznamovateľa neznáma osoba odcudziť z reštauračného zariadenia 3 sudy piva a 1 sud kofoly. Naša hliadka šla oznam ihneď preveriť. Policajti na mieste zistili, že vo vedľajšom vchode do budovy je odstrihnutý zámok.

V oboch prípadoch mestskí policajti kontaktovali hliadky Policajného zboru z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.5.2018 / 7.5.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.