Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2018

Dátum: 09.04.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 2. apríla do 8. apríla preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1378 udalostí. Medzi nimi bolo aj 215 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1026. V troch prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 29 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený tri krát a v štyroch prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v troch prípadoch. V 12 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a taxikári boli kontrolovaní štyri krát. V troch prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a jeden krát riešili zákaz vjazdu bicyklom.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v štyroch prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 20 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v piatich prípadoch. Za nepovolený ambulantný predaj boli mestskou políciou riešení štyria priestupcovia a v jednom prípade zistila hliadka mestskej polície priestupok proti majetku.

Na príslušné úrady boli nahlásené štyri staré vozidlá, päť prípadov poškodenia dopravného značenia a dve nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 651 prípadoch a 105 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 40 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Medenej ulici.

Čierny pasažier v električke

Počas konania sa víkendového podujatia ČSOB Bratislava Marathon 2018 oslovila skupinka českých turistov hliadku dopravnej polície s tým, že do električky, ktorá smerovala z Petržalky do centra mesta nastúpil pes, zjavne bez majiteľa, ktorému sa stratil. Turisti „tuláka“ odovzdali hliadke dopravnej polície, ktorá následne kontaktovala kynologickú hliadku mestskej polície. Kynológovia psíka vzali a starali sa oňho až do momentu, pokiaľ sa o čierneho labradora prihlásil jeho majiteľ, ktorý si ho vzápätí od mestských policajtov šťastný prevzal.

Keď horí odpad

V nedeľu v popoludňajších hodinách bola na základe telefonického oznamu o vzniknutom požiare vyslaná hliadka mestskej polície na Bratskú ulicu v Petržalke. Po príchode príslušnej hliadky na miesto bol zistený horiaci odpad a kríky. Policajti preto okamžite vyrozumeli bratislavských hasičov, ktorí následne oheň v priebehu niekoľkých minút uhasili.

Kto založil oheň?

Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru privolávali mestskí policajti aj k ďalšiemu prípadu. V piatok večer krátko pred 20-tou hodinou spozorovala hliadka mestskej polície na Komárňanskej ulici, že v oplotenom priestore horia v ohnisku konáre, korene a tráva, avšak bez prítomnosti akýchkoľvek osôb. Hasiči si však v krátkom čase poradili aj s týmto ohňom.

Boj o futbalovú trofej

V Mestskej športovej hale v Leviciach sa v piatok uskutočnil 19. ročník turnaja v malom futbale Sabrina Cup 2018. O víťaznú trofej bojovali aj bratislavskí mestskí policajti, ktorí si zmerali sily so zástupcami mestských polícií z Trenčína a Košíc. Bratislavčania síce trofej napokon nezískali, no deň plný športových výkonov si naplno užili a tešia sa na tento turnaj opäť o rok.

Darovanie krvi

V rámci Svetového dňa zdravia viacerí príslušníci mestskej polície navštívili v uplynulom týždni Centrum pre darovanie krvi Národnej transfúznej služby SR na Ružinovskej ulici. Policajti, ktorí krv bezplatne darovali si veľmi dobre uvedomujú čo táto znamená pre ľudí, ktorí ju najviac potrebujú. Do obdobných akcií sa preto mestská polícia zapája pravidelne počas celého roka. 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.4.2018 / 9.4.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.