Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2018

Dátum: 18.03.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 12. marca do 18. marca 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1497 udalostí. Medzi nimi bolo aj 302 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1122. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície zistili podozrenia zo spáchania trestných činov.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná trom ľuďom a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v jednom prípade. V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj sedem priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, tri nepovolené pouličné aktivity, ako aj tri porušenia zákona na ochranu nefajčiarov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 7 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 715 krát a 130 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 39 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskej ceste.

Rozliatu tekutinu na ceste zlikvidovali až hasiči

Vo štvrtok popoludní privolávali mestskí policajti hasičov na Černyševského ulicu. Táto bola totiž poliata neznámou tekutinou. Tú z komunikácie pomocou absorbčných látok bezpečne odstránila privolaná hasičská jednotka.

Výtržnosť v bare

V sobotu krátko po jednej hodine rannej sa akosi nevedel „vpratať“ do svojej kože istý muž v bare na ulici M.Medveďovej. Ten sa v tomto bare dopustil výtržnosti a navyše odmietol uhradiť útratu za konzumáciu. Nakoľko z jeho strany došlo v tomto prípade k protiprávnemu konaniu, na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru ktorej príslušníci túto udalosť ďalej došetrili.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.3.2018 / 19.3.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.