Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2018

Dátum: 12.03.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. marca do 11. marca preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1134 udalostí. Medzi nimi bolo aj 192 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 861. Mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci v štyroch prípadoch a jeden krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 6 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 2 krát a v troch prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v štyroch prípadoch.

Nepovolené pouličné aktivity riešila hliadka mestskej polície v štyroch prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 4 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v troch prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených šesť starých vozidiel, dva prípady poškodenia dopravného značenia a dve nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 559 prípadoch a 109 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 37 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Prasknuté potrubie

Mrazivé počasie uplynulých dní sa podpísalo aj na vodovodnej sieti v Bratislave. V dôsledku silných mrazov na viacerých miestach popraskalo vodovodné potrubie. S odstraňovaním týchto porúch mali prácu najmä pracovníci vodární a kanalizácií. K mnohým takýmto prípadom, predovšetkým do Petržalky, ich však privolávali mestskí policajti. Bolo tomu tak napríklad vo štvrtok vo večerných hodinách kedy voda z prasknutého potrubia začala zaplavovať Tupolevovu ulicu.

Zranená osoba na priechode pre chodcov

V noci z piatka na sobotu na ulici palisády jedna z hliadok mestskej polície spozorovala osobu prechádzajúcu po štyroch cez priechod pre chodcov. Keď k nej policajti pristúpili bližšie všimli si, že osoba je zranená v oblasti hlavy a silno krváca. Ihneď jej preto poskytli prvú pomoc a vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí ju následne previezli do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie.

Nevládny muž na zastávke MHD

Vo štvrtok podvečer na Kazanskej ulici ležal na zastávke mestskej hromadnej dopravy nevládny 65-ročný muž. Tento javil známky nadmernej konzumácie alkoholických nápojov a bol navyše aj zranený. Preto hliadka mestskej polície privolala na miesto záchranárov.

Drevená búda v plameňoch

V sobotu vo večerných hodinách v Podunajských Biskupiciach zistili mestskí policajti požiar drevenej búdy. Namiesto boli privolaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Príčina požiaru však nie je známa.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.3.2018 / 13.3.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.